Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Szanowni Forumowicz mam dylemat czy kupić taniej Accuphase E 213 czy dołożyć i kupić E 308 nie mam możliwości bezpośredniego porównania obu wzmacniaczy różnica w cenie używanych dosyć spora ~3000. Wzmacniacz zagra z kolumnami Monitor Audio GS 60. Rozpatruje jeszcze opcje SONY Tae-90ES Tan-90ES ( sprzęt ma bardzo dobre opinie tylko jest wiekowy ~15 lat i nie wiem czy czas nie odcisnął piętna na komponentach -Kondensatory. Może ktoś z Was miał okazję porównać oba lub trzy wzmacniacze i może coś doradzić. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Napisano
Tak chyba zrobię (dziękuje za poradę ) teraz pozostaje mi tylko szukać dobrej oferty na E 308 boje się że raczej poniżej 10 000 nic nie znajdę ech drogie to hobby. Myślałem przez chwile o E 350 ale cena kosmiczna za nowy wiec odpada
Napisano (edytowany)
Myślałem tylko to jest nowość i musiałbym kupować nowy ma to swoje plusy i minusy , plusem pewne źródło i gwarancja a minusem cena ale kto wie może warto.

A miałes może mozliwość posłuchać obu wzmacniaczy i mozesz coś powiedziec o róznicy w brzmieniu ? Edytowano przez RoRo
korzystaj z funkcji "EDYTUJ" by uzupełnić lub poprawić swoją wypowiedź...
Napisano
Ok. 3 lata temu miałem w domu przez 2 tygodnie 213-tkę ,oddałem ,następnie dostałem E-308 i E-408 , to już było to o co mi chodziło,
szczególnie pozytywnie zaskoczyła mnie swoją dynamiką 308-ka.Ostatecznie jak to czasem w życiu bywa kupiłem lampową Prima Lunę.
250-tkę ma mój kolega u którego bywam często i przyznam ,że jak za te pieniądze to jest już bardzo dobry wzmacniacz zwłaszcza
w porównaniu z niezbyt udaną 213-tką.
2 lata temu testowałem też 350 i 450 Accuphase ,ostatecznie kupiłem Luxmana L590A II icon_smile.gif
Napisano
Dzięki czyli zdecydowanie odrzucam 213 i na placu boju zostaje 308 i 250. Pierwsza trudno dostępna i z drugiej reki ale tańsza od nowej 250 co gorsza podobno ceny accuphase mają pójść w gore tak by wyrównały się z cenami niemieckimi wiec czas gra na moją niekorzyść co za czasy icon_wink.gif Myślę ze w przyszłym tygodniu sprawa sie rozstrzygnie albo kupię 308 jak człowiek który ja chce sprzedać się odezwie albo kupię nowa 250 ech trudny wybór i co gorsza nie tani ;-(