Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam,
Planuję remont mieszkania i postanowiłem wstawić system kina domowego. Problem jednak w tym, że mój salon, wydaje mi się, wygląda dość niestandardowo. W załączonym pliku rzut z góry na salon. Moglibyście pomóc z ustawieniem kolumn? Jestem w o tyle komfortowej sytuacji, że wraz z remontem wymieniam meble, więc tak naprawdę mogę wszystko dostosować do głośników. Będę przeogromnie wdzięczny za wszelkie sugestie.

PS. Zastanawiam się nad zestawem kina domowego Harman Kardon HS-250 z zestawem kolumn HK-TS11BQ lub HKTS 7 BQ. Może słyszeliście ten sprzęt i macie jakieś uwagi, z którymi chcielibyście się podzielić?

pokoj.pdf

Napisano
Zakładam, że na tym rzucie te dwie przerwy na krótszych ścianach to okna, a te jedna na dłuższej to drzwi. Jeśli wszystko się zgadza to pomieszczenie jest całkiem niezłe. Ja powiesiłbym TV na środku dłuższej ściany (na wprost od drzwi), między TV, a drugą ścianą (tą, na której są drzwi) dałbym kanapę i powinno być nieźle. Głośniki wtedy wieszasz sobie na ścianach tzn. centralny pod TV, fronty po bokach (trójkąt równoboczny z miejscem odsłuchu), a surroundy trochę szerzej niż fronty za tobą, subwoofer dowolnie (albo raczej ta gdzie będzie najlepiej). Polecam od razu z racji remontu wrzucić sobie kabelki w ścianę (zasosowac np. Oehlbacha 2x1,5mm).

Co do zestawu kina to jeśli chcesz koniecznie głośniki małe i dizajnerskie to lepiej weź sobie KEFy KHT1005.2 + elektornikę pełnowymiarową tzn. nie amplituner-DVD tylko normalnie dwa oddzilne pudełka np. ONKYO TX-SR607 + DV-BD507.
  • 2 weeks later...
Napisano
Co do rozstawienia to zostawie to tobie bo i tak sam zdecydujesz jak ci sie bedzie przyjemnie mieszkalo a duzo spraw wychodzi na zasadzie prob i bledow , ale przy rozstawianiu samych kolumn zasugerowal bym sie certyfikatami dolby tu jest link - http://www.dolby.com/consumer/setup/speake...uide/index.html.
icon_smile.gif
Co do tego sprzetu nie sprecyzowales cenny ale zasugeruje sie sprzetem podanym przez pacio i ja np wybralbym DENONA 1910 plus sony bdp s760 , ( kefy podane przez pacia sa niezle ale ja wybralbym 2005.3 ) przy czym jednak podglowki to poglowki ( rozejrzalbym sie zaczym w twoich finanasach z mocnym naciskiem na JBL )