Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam. Chciałbym abyście pomogli zrobić mi kolumne. Mam materiały do obudowy ale potrzebuje pomocy przy glosnikach i nie wiem jakie wymiary maja byc. Cena glosnikow i wsyzstkich kabli do 100zl
Napisano
Najlepiej poszukaj jakiegoś gotowego projektu, zaprojektowanie samemu zupełnie nowej kolumny, która będzie dograna objętościowo do głośników, nie wspominają o strojeniu, wyciszaniu i wielu możliwościach w stosowaniu zwrotnic. Obawiam się, że będzie trudno zmieścić się w 100zł, zwykle pierwszys lepszy głośnik kosztuje 20-25zł, a ty potrzebujesz co najmniej cztery głośniki, do tego zwrotnice, trochę kabli, może jakieś wygłuszeszenie...
  • 2 weeks later...
Napisano
Moja rada - dozbieraj troche grosza. Za 100 pln-ow mozna kupić akcesoria do jednej kolumny i napewno nie zagra ona za specjalnie ... Poczytaj troche o głośnikach, poczytaj opinie i sam napewno dojdziesz do tego samego wniosku. Lepiej wydać więcej - ale na końcu być zadowolonym z tego co sie wykona - inaczej wywalisz kase w błoto . Wyżej podpowiadali żeby kupić 4 głośniki - czyli mid-woofer i wysokotonowca - raz że będą to głośniki niskiej jakości ,2 nie pograsz na nich zbyt fajnie - efekt będzie jak w mini zestawie daewo albo innym wynalazku za 300-400 pln. napisz jeszcze do czego chcesz to podłączyć. Mama nadzieje że pomogłem - Pozdrawiam.