jaaa Napisano 26 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2010 Witam. Chciałbym abyście pomogli zrobić mi kolumne. Mam materiały do obudowy ale potrzebuje pomocy przy glosnikach i nie wiem jakie wymiary maja byc. Cena glosnikow i wsyzstkich kabli do 100zl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 26 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2010 Najlepiej poszukaj jakiegoś gotowego projektu, zaprojektowanie samemu zupełnie nowej kolumny, która będzie dograna objętościowo do głośników, nie wspominają o strojeniu, wyciszaniu i wielu możliwościach w stosowaniu zwrotnic. Obawiam się, że będzie trudno zmieścić się w 100zł, zwykle pierwszys lepszy głośnik kosztuje 20-25zł, a ty potrzebujesz co najmniej cztery głośniki, do tego zwrotnice, trochę kabli, może jakieś wygłuszeszenie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaaa Napisano 28 stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2010 Z tego co znalazlem bardzo malo jest po polsku i wogole nic z nich nie rozumiem. Czy moge zufac kalkulatorom do obudowy i zwortnic? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 29 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2010 Nie znam się na oprogramowaniu tego typu, ale obliczenia pojemności obudów itd. zawsze wykonuje się w kompie, więc jeśli masz jakiś niezły software to na pewno wszystko policzy jak należy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flow Napisano 8 lutego 2010 Udostępnij Napisano 8 lutego 2010 Moja rada - dozbieraj troche grosza. Za 100 pln-ow mozna kupić akcesoria do jednej kolumny i napewno nie zagra ona za specjalnie ... Poczytaj troche o głośnikach, poczytaj opinie i sam napewno dojdziesz do tego samego wniosku. Lepiej wydać więcej - ale na końcu być zadowolonym z tego co sie wykona - inaczej wywalisz kase w błoto . Wyżej podpowiadali żeby kupić 4 głośniki - czyli mid-woofer i wysokotonowca - raz że będą to głośniki niskiej jakości ,2 nie pograsz na nich zbyt fajnie - efekt będzie jak w mini zestawie daewo albo innym wynalazku za 300-400 pln. napisz jeszcze do czego chcesz to podłączyć. Mama nadzieje że pomogłem - Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts