capt66 Napisano 29 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2010 Szukam jakiegoś wzmacniacza do 400 zł, oczywiście czegoś używanego ale dobrej klasy, co możecie mi polecić, muzyka jakiej słucham to rap. Wzmacniacz będzie podłączony do karty dźwiękowej komputera ale odtwarzacz cd tez będzie używany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 29 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2010 Jakie kolumny i pomieszczenie ? M Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
capt66 Napisano 30 stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 stycznia 2010 kolumny będą później dobierane do wzmacniacza, pomieszczenie ma 25 m2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 30 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2010 Jakaś Yamaha serii 500 albo 700 w zupełności wystarczyM Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
capt66 Napisano 30 stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 stycznia 2010 a innych firm ? np. denon, harman kardon, sony, pioneer, kenwood ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 30 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2010 Z Sony to coś z serii ES , ale w tym budżecie może być problem z ładnym klockiem . HK to 665 albo 665 , najlepiej xvi , ale też problem z ceną . Te Yamaszki co podałem grają , do tego ruszą 95% kolumn.M Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
capt66 Napisano 30 stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 stycznia 2010 http://allegro.pl/item902010239_yamaha_a_5..._gwarancja.htmlhttp://allegro.pl/item900282300_wysoki_mod...wzmacniacz.htmlhttp://allegro.pl/item894628390_ax_570_u_s...an_polecam.htmlto są te yamahy o których mówiłeś ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mad_A Napisano 30 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2010 z podanych przez Ciebie - nie słyszałem niestety żadnej..więc trudno mi coś z tego polecićnajstarsza jest A-520, środkowy model z dobrej serii, z ok. 1986 roku, pozostałe to chyba wczesne lata 90-te (?)z tego co obecnie widać na allegro, ja bym celował raczej w taką Yamahę AX-700drugi od góry model z roku ok. 198950 zł droższa niz zakładałeś, ale myślę, że warto; rok temu, kierując się wskazówkami kilku Forumowiczów, kupiłem właśnie taką, jako mój pierwszy wzmak na pewno nadaje się do mocnej muzyki - zarówno rocka jak i rapuno i, jak pisał mkk, poradzi sobie z większością kolumn110W przy 8 Ohm, duża wydajność, 600W poboru mocy z sieciw moim przypadku napędziła zarówno Kef Q35 jak i Infinity RS 3000pzdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
capt66 Napisano 7 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 lutego 2010 a co mi powiecie o YAMAHA A-560 ?niestety muszę trochę plany zmienić i się zmieścić w 300 pln, co w tej cenie warto kupić ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandflyer Napisano 8 lutego 2010 Udostępnij Napisano 8 lutego 2010 Napisałem przy innej okazji niedawno:Zaczekać, odłożyć kilkadziesiąt zeta miesięcznie i za pół roku kupić coś lepszego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mad_A Napisano 9 lutego 2010 Udostępnij Napisano 9 lutego 2010 Cytat Napisałem przy innej okazji niedawno:Zaczekać, odłożyć kilkadziesiąt zeta miesięcznie i za pół roku kupić coś lepszego. albo:kupić coś na przeczekanie, jak Ci się nie spodoba, to za jakiś czas sprzedasz za tyle samo, w międzyczasie dozbierasz 100 - 200 zł i kupisz coś lepszegobędziesz bogatszy o doświadczenie Np., dziś przeglądałem allegro i takie Onkyo wpadły mi w oko:Integra A-8017czy Integra A-8015 Nie wiem, jak to brzmi - nie słyszałem, ale wyczytałem pozytywne opinie w necieTen pierwszy to najwyższy model w seri z roku 1983/84 - nie może źle grać.. ten drugi jest zaraz po nim ceny - 260 - 330 złAle może ktoś bardziej osłuchany coś więcej napisze albo zweryfikuje to, co napisałem.. ?pzdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts