qla Napisano 8 lutego 2010 Udostępnij Napisano 8 lutego 2010 Jak w temacie:)Otóz planuje kupić Amplituner i teraz się zastanawiam, jak sensownie podłączyć : DVD, CD, Wzmacniacz, Korektor graficzny, Amplituner,tuner radiowy oraz dekoder od Kablówki? powiem, że to mnie przerasta, tj. ta ilość połączeń. Nie za bardzo Wiem w jakiej kolejności i co z czym najlepiej podłączyć. Oczywiście kolumny podłączone będa do Aplitunera!Kto mi pokaże jakis schemat rozsądny ?Z góry dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geforce86 Napisano 8 lutego 2010 Udostępnij Napisano 8 lutego 2010 Nie ma co zawracac sobie glowy polaczeniami zanim nie kupiles ampa ( wyglada mocno skomplikowanie tylko na papierze ) a samo podlaczenie mimo ze czasochlonne to nie jest az tak trudne . Wiekszosc ampow ma po pare rodzaji wejsc ( analogowe , cyfrowe , HDMI , optyczne , coaxcial ) Z tego sprzetu co wymieniles przypuszczam ze wiekszosc bedziesz laczyl optykiem , coaxialem i HDMI , w ostatecznosci analogiem . Ale tym zajmiemy sie ( pomozemy pozniej ) Najwazniejsze teraz abys wybral cos co bedzie spelnialo twoje oczekiwania pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qla Napisano 8 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 lutego 2010 Hmm.. .to raczej będzie starszy sprzęt (oprócz Ampla) więc wiadomo jak podłączę Ale takie pytanie: czy np mogę podłączyć do wzmacniacza CD-eka i tuner radiowy, potem ze wzmacniacza wyjście dać na wejście korektora, a potem na Amplituner, czy tez mogę pomimo przewodów głośników z Amplitunera, podłączyć też pod fronty przewody ze wzmacniacza? Czy coś sie stanie, jak jedno gra a drugie nie? (w sensie, jak jest włączony np. wzmacniacz, a amplituner wyłączony?)Nie chce sprzedawać sprzętu a chce żeby działał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 8 lutego 2010 Udostępnij Napisano 8 lutego 2010 Nie możesz podłączyć dwóch wzmacniaczy pod jedne kolumny, nawet jeśli jeden będzie w stanie spoczyku kiedy drugi będzie grało, bo to tak jakbyś połączył ze sobą dwa wzmaki (w sensie jeden z nich zamiast kolumn, oczywiście kolumny też będą, ale to nic nie zmienia) Korektora do nowoczesnego amplitunera raczej nie dasz rady podłączyć, bo do tego potrzeba wyjścia PRE-OUT i wejścia MAIN-IN łączonych zworkami, a w sprzęcie wielokanałowym nie ma takich rzeczy... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki85 Napisano 20 lutego 2010 Udostępnij Napisano 20 lutego 2010 Witam. Prosze o pomoc. -Jakie jest najlepsze podłączenie odtwarzacza dvd do amplitunera? -Czy da rade podłączyć do amplitunera konsole PS2?Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts