ckris Napisano 15 września 2007 Udostępnij Napisano 15 września 2007 Panowie szukam jakiegoś w miarę przystępnego rozwiązania do nagrywania czystego dźwięku w PC.Na razie korzystam z taniego mikrofonu i chipseta nVidii jako urz. dźwiękowego. Oferuje on tam jakieś tandetne funkcje w stylu redukcja szumu, ale w zamian dziwne pogłosy ujawniaja się w tle i zakłucenia przy większym natężeniu dźwięku.Do sednaJaki mikrofon + słuchawki (najlepsze rozwiązanie)i jaka karta dźwiękowa... by mi starczyło, aby dźwięk po nagraniu był w miare czysty.PozdrawiamK Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 15 września 2007 Udostępnij Napisano 15 września 2007 Cytat Panowie szukam jakiegoś w miarę przystępnego rozwiązania do nagrywania czystego dźwięku w PC.Na razie korzystam z taniego mikrofonu i chipseta nVidii jako urz. dźwiękowego. Oferuje on tam jakieś tandetne funkcje w stylu redukcja szumu, ale w zamian dziwne pogłosy ujawniaja się w tle i zakłucenia przy większym natężeniu dźwięku.Do sednaJaki mikrofon + słuchawki (najlepsze rozwiązanie)i jaka karta dźwiękowa... by mi starczyło, aby dźwięk po nagraniu był w miare czysty.PozdrawiamK Ja mam stareńką kartę Sound Blaster 64 i do amatorskich celów nadaje się znakomicie.Ważne, by mieć dobry mikrofon - najlepiej pojemnościowy - i dobrze go wysterować.Pamiętać o odpowiedniej pozycji ust względem membrany, nie pluć powietrzem bezpośrednio i ... zachować odpowiednio wyprostowaną pozycję ciała;-)A co do nagrywania innych dźwięków, to ważne by dobrze ustawić mikrofon, nie nagrywać grzechotu wiatru i drgań statywu.Jakaś nowa karta dźwiękowa i Audacity powinny wystarczyć.Jeśli masz zamiar nagrywać i miksować muzykę z wielu źródeł, to lepiej poszukaj wśród profesjonalnego sprzętu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ckris Napisano 15 września 2007 Autor Udostępnij Napisano 15 września 2007 no troche kosztują, ale się rozejrze piloty, dzięki serdecznie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DreamWalker Napisano 28 września 2007 Udostępnij Napisano 28 września 2007 jeśli chodzi o kartę dzwiękową na dzień dzisiejszy to polecam SoundBloaster X-Fi (podobno najlepsze) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts