PSV !!! Napisano 27 lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 lutego 2010 Witam,Czeka mnie wymiana dwóch potencjometrów, od regulacji głośności i od regulacji basu. Słyszałem że to nie jest skomplikowana sprawa więc chciałbym z tatą wymienić. Zdecydowałem się na DIY dlatego, że podobno w serwisach wymieniają części oryginalne na zamienniki, ale części te co nie mają podlegać naprawie. Teraz tylko mam problem, jak znaleźć te potencjometry oryginalne do tego wzmacniacza i czy naprawdę to nie jest trudna sztuka. Już mówię jaki mam wzmacniacz, jest to Onkyo A-8220. Z góry dziękuje za pomoc i czekam na wasze porady.Pozdraiwam,PSV!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 27 lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 lutego 2010 Cześć, domyślam się o które dokładnie Onkyo chodzi Ale aż tak padły ? zupełnie ? jedyne co to może dorwać za grosze taki sam model - np.zepsuty i wymienić Lub poszukać na necie jakiegoś elektronika lubującego się tylko w dziedzinie Audio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PSV !!! Napisano 27 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 2010 No aż tak bardzo to nie, ale dobrze też nie jest. Czasami zatrzeszczy potencjometr od głośności, czasami też ten od basu, ale trzeszczenie potencjometru basu jest słyszalne tylko na słuchawkach. No nic, może znajdę jakieś zepsute Onkyo i dobrego elektryka. Poczekamy, zobaczymy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snajk Napisano 27 lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 lutego 2010 A może wystarczy tylko przeczyścić. Np: Kontaktem PR (środek do regeneracji potencjometrów). Buteleczka kosztuje kilka zł. Spryskujesz tym potencjometr i machasz nim przez kilka minut by rozprowadzić płyn po całym. Powinien pomóc skoro potencjometry nie są jeszcze w stanie agonii totalnej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts