kornell Napisano 27 lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 lutego 2010 Podłączyłem Toucha 3g przez wyjście liniowe do Microlab Solo7c. Użyłem do tego stacji dokującej z allegro za jakies 30 złotych.Dźwięk z takiego zestawu w porównaniu do zestawu odtwarzacz DVD (Philips 5990) + Solo7c okazał się zaskakująco kiepski - płaski, pozbawiony dynamiki.Przy wzmocnieniu dźwięku na iPodzie do ok. 95% słychać charczenie (przestery). Pliki odtwarzane z Toucha w formacie bezstratnym (alac). Dodam, że z zestawu z Philipsem jestem zadowolony. Z wcześniejszej lektury kilku forów wynikało, że dźwięk powinien być porównywalny. Czy może to wynikać z kiepskiej stacji dokującej ?Czy jedynym sensownym sposobem na poprawę dźwięku będzie zakup stacji z wyjściem cyfrowym (np. Onkyo ND-S1) i dokupienie DAC'a ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 27 lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 lutego 2010 Witaj - owszem jest to rozwiązanie - dla mnie iPod powien być max na 50% głośnościMożliwości sprawdzenia u kogoś rozumię nie ma ? to zapraszam do mnie w samochodzie mam złącze do iPoda a w domu stację Yamahy Nie wiem tylko skąd jesteś bo profil nie uzupełniony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornell Napisano 27 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 2010 Rozumiem, ze ustawienie glosnosci na 50% pomoze na przestery, ale czy poprawi się również jakość dźwięku? Sprawdze oczywiście. Jednak Solo7c trzeba będzie znacznie podglosnic. Niestety nie mam możliwości porównania innych stacji.Rozumiem, ze korzystając ze stacji Yamahy nie slyszysz dużej różnicy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 27 lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 lutego 2010 Faktycznie na przester tak na jakoś trochę ze względów braku przesterów, ale aby jakiś to krok milowy był to szczerze wątpię.To teraz tak pozostaje nam:stacja do iPodakabeloraz MicrolabyZ DAC się wstrzymaj - może wina leży w innym komponenciePS> Micorlaby już z czymś innym grały? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornell Napisano 27 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 2010 Tak jak pisałem - Microlaby grają tez z DVD Philipsa i to jest dla mnie teraz punkt odniesienia.Wiec albo iPod albo stacja. Kabel chyba nie spowodowalby tak znaczącego spadku jakości ?A może ten Philips jest taki dobry ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 27 lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 lutego 2010 a jak ipod sprawuje się bez stacji ? samym kablem ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornell Napisano 1 marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2010 Przez wyjście słuchawkowe jest zupełnie dobrze (tyle, że głośność 40/60). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 1 marca 2010 Udostępnij Napisano 1 marca 2010 A liniowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornell Napisano 1 marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2010 A liniowe bez zmian, czyli dużo gorzej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 1 marca 2010 Udostępnij Napisano 1 marca 2010 Nawet po samym kabli ? omijającstację którą zakupiłeś ? może stacja wadliwa.. nie ma ustawienia co do wyjścia liniowego w iPodzie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornell Napisano 1 marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2010 Nie mam możliwości sprawdzenia jak to wygląda przez wyjście liniowe inaczej niż przez tą stację.Myślę, że nie obędzie się bez jej zmiany - tylko pytanie, czy Apple Universal Dock będzie wystarczająca, czy może wziąć coś innego pod uwagę ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 1 marca 2010 Udostępnij Napisano 1 marca 2010 Ciężko powiedzieć - w skalpach nie możesz sprawdzić zobaczyć włączyć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornell Napisano 1 marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2010 Poszukam, chociaż problem jest zazwyczaj właśnie z odsłuchem. Jeszcze jedno - przy ok. 50% głośności też słychać przestery (przy użyciu stacji). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 1 marca 2010 Udostępnij Napisano 1 marca 2010 Nie masz może jakiegoś podbicie włączonego, typu super zaawansowany equalizer ? zrób wszytko na normal (!) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornell Napisano 1 marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2010 Ipod z wyłączoną korekcją dźwięku. Solo7C bass/treble w okolicach 0/0. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bejz Napisano 11 marca 2010 Udostępnij Napisano 11 marca 2010 Nie rozumiem jednego. Masz możliwość regulacji poziomu sygnału liniowego? W jaki sposób? Mam Ipoda Classic 30G i 3 różne stacje dokujące (nie Apple). W momencie wpięcia Ipoda do stacji regulacja głośności w nim nie działa bo wyjście jest stałopoziomowe - podgłaśniam przyciskami na stacji. Chyba że w Touch jest jest taka funkcja ale o ile mi wiadomo złącze Ipody mają takie same i tam jest typowy sygnał LINE OUT o stałym poziomie. Jedno co zauważyłem to to, że poziom dźwięku z Ipoda w porównaniu z CD Technicsa jest tak o 10% mniejszy ale jakościowo nie ma nic do zarzucenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornell Napisano 21 maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 maja 2010 Kupiłem UniversalDock i jest rewelacyjnie Winna była stacja dokująca. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 21 maja 2010 Udostępnij Napisano 21 maja 2010 to jak teraz wygląda Twój system muzyczny ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts