beny95 Napisano 27 lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 lutego 2010 Opiekun samorządu poprosił mnie (DJ szkolnego) abym zrobil kosztorys radia szkolnego, chodzi tu o cene głośników, kabli, wzmacniacza i ew. 2 mikrofonów. Wiem, że do każdego wzmacniacza potrzebne są odpowiednie głośniki, lecz zabardzo pojecia w tym nie mam. Czy macie jakiś pomysł, jaki sprzęt trzeba kupić? I czy możliwe by była jak najmniejsza cena ? (chodzi o to, ze nie wiem jaki fundusz ma szkoła.) znalazłem takie głosniki jak: Wharfedale Diamond 10.0, Magnat Supreme 100, RH Sound BS-1040T/Bi czy mozna do nich dopasowac jakis wzmacniacz audio? Z niecierpliwoscią czekam na każdą odpowiedź! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 27 lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 lutego 2010 Witam - powiadasz, że jestes DJ szkolnym i nie masz pojęcia ? o sprzęcie ? to jak Ty chłopie w tym funkcjonujesz ?Co do odp na pytanie - to ma być do nagłaśniania szkoły czy jak ? bo nie rozumie ? cz to ma być w studiu radiowym i monitory odsłuchowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beny95 Napisano 27 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 2010 Chodzi o to ze np na jeden korytarz ma byc np. 4 głośniki a "rozglosnia" byłaby w jakims schowku malym wiec mysle ze do tego schowka szly by kable od głosnikow ale nie umiem dobrac tego zestawu, kolega ma jakies pojecie ale jest nieogarniety i nic nie mozna z nim zalatwic Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 27 lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 lutego 2010 No to może zacznijmy od tego aby szkoła dała Tobie odp jaki min oraz max budżet na takie wydatki - to dobry pomysła to ma grać cały czas, czy na imprezach czy na przerwach ? skąd dzwięk ? w sensie jakiś pokoik radiowy - jest w ogóle coś ?Gdzie to mają takie głośniki stać ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beny95 Napisano 27 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 2010 chodzi najpierw o to ze to bd na przerwach puszczana muzyka dzwiek prawdopodobnie z laptopa ja mam zrobic wstepny kosztorys a potem zaniesc do dyrcia i on oceni no jakis taki pokoik radiowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 27 lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 lutego 2010 tylko taki sprzet nie nadaje sie kompletnie na takie coś jak puszczanie muzyki w szkole, to musi być zrobiony radiowęzeł - to jest chyba optymalne rozwiazanie dla szkoly Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beny95 Napisano 27 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 2010 a glosniki na scianie++++++++++++++++++++a moglbys mi przyklady podac glosnikow i wzmacniacza? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 27 lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 lutego 2010 Wpisz radiowęzeł w allegro oraz w googlach - zobacz na wyniki nakreślą Tobie cenyDodaj to do kupy i masz kosztorys do tego - nie wiem ile głośników chcesz w całej szkole to spora ilość, piętra? czy tylko po sztuce na korytarzach ale kabli wyjdzie niezłe kilometry A może infrastruktura szkolna ma już kable od starego radiowęzła - kiedyś były modne - kwestia szkołyPRZYKŁAD kliknij Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beny95 Napisano 28 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 lutego 2010 Mikrofon dynamiczny nagłowny HM-30Głośnik ścienny BS 1040TS\WWzmacniacz miksujący ST-2250BCMonacor SPC-75\SWMoże być taki zestaw Bedzie se soba wspolgrac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 28 lutego 2010 Udostępnij Napisano 28 lutego 2010 Masz tam maila - niech napiszą kosztorys dla szkoły - zapytaj czy dla szkoły jest rabat - zastanów się nad ilością głośników Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beny95 Napisano 28 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 lutego 2010 2x Mikrofon dynamiczny nagłowny HM-3016x Głośnik ścienny BS 1040TS\WWzmacniacz miksujący ST-2250BCkabel Monacor SPC-75\SWBedzie ze soba wspolgralo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts