Pawel1224 Napisano 2 marca 2010 Udostępnij Napisano 2 marca 2010 Witam wszystkich.Mam prosbe. Czy ktoś mi wkońcu wyjasni jak nalezy dobrac zwrotnice do głosników bo jestem kompletnie zielony w tym temacie:/ mam głosniki 40W szerokopasmowe.Czy mozna zastosować do nich zwrotnice 200W???Czy to bedzie grało??? Jesli mozecie piszcie,bede wdzieczny:) Pozdrawiam;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 3 marca 2010 Udostępnij Napisano 3 marca 2010 Jeśli można spytać. Po co ci zwrotnica do głośników szerokopasmowych??? Masz zamiar montować je w kościele i chcesz przyciąć pasmo z góry i z dołu czy co???Zwrotnice montuje się w kolumnach kilkudrożnych, aby głośniki nie pracowały w częstotliwościach, za które są odpowiedzialne (tłumacząc bardzo skrótowo), ewentualnie patrz przykład wyżej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 4 marca 2010 Udostępnij Napisano 4 marca 2010 Dodatkowo szerokopasmowe mają w sobie już odcięcia nałożone przez b.proste filtry - więc mija się to zupełnie z celem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts