bananqrox Napisano 23 marca 2010 Udostępnij Napisano 23 marca 2010 Witam. otóż chciałem podłączyć kino domowe pod PC'ta lecz nie bardzo wiem jak, po podloczeniu pod AUX graja mi tylko 2 z 6 głośników. Kino domowe to Panasonic SA-HT870, są tam wejscia: AUX, TV AUDIO IN, VCR AUDIO IN,LINE OUT , COMPONENT VIDEO OUT. Są 2 głosniki FRONT, 2 SURROUND, 1 CENTER i subwoofer. Do PC'ta mam 6 wejść. 2x zielone, niebieskie, czarne, 2x różowe. Karta dźwiękowa: Realtek HD Audio Output vr. 5.1.Mam nadzieje że mi pomożecie bez zmieniania karty dźwiękowej. Z góry dziękuje za odpowiedzi:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Happymarco Napisano 23 marca 2010 Udostępnij Napisano 23 marca 2010 Dołaczam sie do pytania, jestem laikiem. Czy zwykla karta dzwiekowa 5.1 + amplituner + glosniki 5.1 moze fajnie zagrac?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 23 marca 2010 Udostępnij Napisano 23 marca 2010 Happymarco -dałeś bardzo ogólnikowe pytanie, to i taka odp: i tak, i nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bananqrox Napisano 23 marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 marca 2010 a jakieś odpowiedzi co do mojego postu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bananqrox Napisano 24 marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 marca 2010 ktoś odpisze? jak najszybciej chciał bym się cieszyć przestrzenną muzyką xD Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamson Napisano 24 marca 2010 Udostępnij Napisano 24 marca 2010 a czy to kino ma wejście cyfrowe (oznaczone np opt in, coax in)? czy karta ma jakieś wyjście cyfrowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Happymarco Napisano 24 marca 2010 Udostępnij Napisano 24 marca 2010 Zakladam ,ze karta dzwiekowa ma tylko wyjscie liniowe, sygnal moze pojsc sobie w pieciu glosnikach,ale w kazdym bedzie to samo,tak? A przy wyjsciu cyfrowym juz mozna to ladnie podzielic?A i jeszcze jedno mnie zastanawia, natknalem sie przegladajac amplitunery, nawet z nizszej polki np.w tym zestawiehttp://www.euro.com.pl/zestawy-kina-domowe...html#content_3cmaja "dmport ", ktore umozliwia podlaczenie przez wi-fi, czy ktos sie orientuje jak to dziala? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Happymarco Napisano 25 marca 2010 Udostępnij Napisano 25 marca 2010 Znalazłem odpowiedź na nasze pytanie w sieci:http://www.rms.pl/komputer-amplituner.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maraz Napisano 20 maja 2010 Udostępnij Napisano 20 maja 2010 Mam tego samego Panasonica i oczywiście ten sam problem.Niestety, ale musze cię zmartwić - ten sprzęt ma wejście analogowe stereo i koniec bajki... Jest pewna opcja - powpinać się w ten 25-ciożyłowy kabel, dojść którymi żyłami leci sygnał do głośników i wpiąć się "na krótko", ale to będzie mega prowizorka...Wiem, że w opcjach dało się jakoś ustawić "udawany" dźwięk 3D, czyli, że grały dodatkowo głośniki satelitarne tylne i środkowy, ale to nadal nie będzie to... Sęk w tym, że TV nie mam w pokoju, a to menu było chyba dostępne z poziomu menu ekranowego... A nie chce mi się calego sprzętu rozplątywać i przestawiać tylko po to, by sprawdzić co z tylnymi glosnikami, jak i tak wiem, że nie będzie efektu 3D...Co za debil zaprojektował zestaw głośników 5.1, który prawdziwe 5.1 wykorzystuje tylko przy odtwarzaniu DVD... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts