Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Posiadam głośniki dali 505, cd yamaha 497, amplituner yamaha 1065 i to nie jest to poszukuję albo dobrego wzmacniacza do poukładanego brzmienia lub zakup innych głośników słucham rocka, jazzu, popu - pomocy (w specjalistycznych sklepach jedni mówią że to super kultowe głośniki i trzeba kupic do stereo dobry wzmacniacz inni aby wymienić głośniki)
Napisano
witam
miałem 505 i wiem, że z dobrym wzmacniaczem potrafia zagrac u mnie grały densen beat b100 i rewelacja
grały też z denonem ze srednie półki i tez było ok trzeba tylko pamietac by na kabelkach nie oszczedzac bo potrafią wszystko zepsuć

pozdrawiam
Napisano
Co prawda nie mam 505 tylko ich piewowzór 104 i grają u mnie do dziś ze wzmacniaczem/procesorem kina Yamaha DSP-A 590 i kablach Voice Craft. Piszę wzmacniacz/procesor bo do ówczesnego modelu A-590 dołożono kilka końcówek i powstał DSP-A590. W każdym razie gdy zestaw stał w moim pokoju to były w nim kable Van den Hull`a Clerwater. Nie narzekałem na dźwięk z tego zestawu i dlatego wstawiłem do pokoju syna niż go sprzedawać(nich się chłopak "wychowuje muzycznie" na dobrym sprzęcie a nie jakimś bumboksie). Dlatego do napędu tych 505 polecałbym jakąś stereofoniczną Yamah`ę z tych nowych modeli choć nie wiem czy nie lepiej poszukać jakiegoś starszego modelu.
Napisano
witam,

ładnych kilka lat temu posiadałem kolumny dali 505 i byłem z nich bardzo zadowolony. początkowo grały podłączone pod denona i było naprawdę udanie. następnie wymieniłem wzmacniacz na coplanda (csa 8, csa14) i również było ok. do dziś grają u mojego kolegi podłączone do yamahę i z tego co wiem nie narzeka icon_smile.gif

reasumując są to kolumny na tyle uniwersalne że potrafią bardzo dobrze zagrać z większością elektroniki.

pozdrawiam.