makkam121 #1 Napisano 28 marca 2010 WitamSzukam właśnie jakiegoś subwoofera, który zagra jak najlepiej z kolumnami 5.0 Koda AV 702 v.2/3 lub Taga TAV 606. Myślałem na początku o Koda SW 1000 v.2 ale myślę sobie, że może i z Tagi by dało się coś wybrać (np. jak w tytule tematu). A może inne modele lub nawet marki?...Serdecznie proszę o opinie na temat subków wymienionych i nie tylko.Pozdrawiammakkam121 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adamson #2 Napisano 28 marca 2010 Jestem posiadaczem suba Kody SW1000 (wersja pierwsza), podłączony był najpierw do ampka bez regulacji odcięcia teraz do AV z pełna kalibracją, działa niezawodnie od 5 lat, zakres regulacji sporyjestem zwolennikiem basu niemęczacego - tylko w kinie, wchodzacego kiedy wymaga tego akcja a nie buczącego nieustannie i tutaj ten sub mi pasuje, w przypadku niedoboru basu można go "podkręcić"minus po latach użytkowania - brak funkcji samowyłaczania i włączaniu przy obecności/braku sygnału, teraz trzeba go włączać ręcznie a po seansie pamiętać, żeby wyłączyć Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maciekc #3 Napisano 30 marca 2010 (edytowany) a ty te zestawy to masz czy bierzesz pod uwage czy jak bo ja posiadam tage 606 i powiem szczerze że zadna rewelka natomiast jeśli chodzi o suba tagi tsw 90 jest bardzo zbliżony do tego z kody i jest ok Edytowano 30 marca 2010 przez muzyczny_gość używaj proszę funkcji 'Odpowiedz' Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
makkam121 #4 Napisano 30 marca 2010 Hmm...to co byś zamiast tej Tagi 606 polecił? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
muzyczny_gość #5 Napisano 30 marca 2010 Cytat Jestem posiadaczem suba Kody SW1000 (wersja pierwsza),....... a jak w muzyce ? np. stereo ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adamson #6 Napisano 30 marca 2010 W muzyce w sumie też się sprawdza, używałem go z Kefami Q4, które basem nie grzeszą i się to fajnie uzupełniało, byle nie przesadzic z głośnością basu i częstotliwościa odcięcianaprawde super za to zabrzmiało jak zrobiłem sobie zestaw sub-sat tzn podłączyłem surroundy na przód i włączyłem subka, basik ładnie je uzupełniał i się nie ciągnął - gwóźdź programu tutaj to znów odpowiednia kalibracja suba i amplitunera Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
muzyczny_gość #7 Napisano 30 marca 2010 adamson ale basik jest twardy czy raczej mocny głębszy lużniejszy? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adamson #8 Napisano 31 marca 2010 hmmmm audiofilem nie jestem (tak a propos wstępu do nowego Audio ), nie prowadziłem jakis porównawczych odsłuchów; dźwięk po podłączeniu suba "wypełnił" się od dołu, bas był obecny ale nie nachalny (nie przesadzałem z głośnością suba), czaił sie gdzieś tam - wydaje mi się, że był taki troche luźniejszy, w miarę głębokipo prostu taki "fizjologiczny" i miły dla ucha Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bogdan43210 #9 Napisano 15 kwietnia 2010 kolego ja zdecydowanie doradzam kode.tage ma znajomy chała jakich mało Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach