franc Napisano 3 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2010 Witam, planuję do swojego zestawu dokupić CD i DVD, obecnie gram ze Squeezeboxa. Chciałbym żeby cd grało bardzo dobrze, w dvd z kolei zależy mi głównie na jakości dźwięku z koncertów. Już prawie kupiłem te dwa klocki (Cambridge 640C i Cambridge DVD 89), kiedy przez myśl przeszło mi, że chyba mądrzej byłoby kupić DVD z wyjściem cyfrowym i puścić to przez DAC (Cambridge Dacmagic, Beresford) - wtedy na pewno poprawiłbym sobie jeszcze brzmienie Squeezeboxa. W zw. z powyższym - czy zakup DVD+DAC (jw.) zagra równie lub podobnie dobrze jak np. CD Cambridge 640C? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 3 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2010 DAC Magic gra na podobnym poziomie jak przetwornik z odtwarzacza CA, ale serii 840, więc obstawiam, że DVD + DAC zagra lepiej niż samo CD, a jakość dźwięku ze Squeezeboxa niewątpliwie się poprawi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts