monkas Napisano 12 kwietnia 2010 Napisano 12 kwietnia 2010 WitajcieChcia艂bym kupi膰 gramofon z przedwzmacniaczem. W domu w pokoju o pow. 11m2 mam zestaw JVC EX5 z fajnymi drewnianymi dwudro偶nymi kolumienkami z drewnianymi membranami. Szukam zestawu (gramofon, przedwzmacniacz, wk艂adka) kt贸rego d藕wi臋k dawa艂by mi przestrze艅 oraz by艂 bardziej subtelny, delikatny i mi臋ki ni偶 neutralny oraz bardziej sp贸jny, naturalny i analogowy ni偶 super szczeg贸艂owy. Pierwsze pytanie czy mo偶e ktos kto ma podobne gusta ma sprz臋t, kt贸rego d藕wi臋k daje zbli偶one odczucia w cenie ok 4000 PLN. Nie mia艂em nigdy gramofonu, jednak pos艂ucha艂em dw贸ch zestaw贸w w audio forte oraz w audio punkcie jeden za ponad 40000 (gramofon ponad 15000) drugi tez gdzies ko艂o tego (gramofon 6000) i w ogole mnie te zestawy nie poruszy艂y. Zastanawiam si臋 wiec czy to mo偶liwe aby za kwote kt贸ra mam a wi臋c 4000 PLN znajd臋 co膰 co b臋dzie zbli偶one do moich oczekiwa艅. Z drugiej strony zastaniwiam si臋 sk膮d si臋 bior膮 ceny tych zestaw贸w ?. Mieszkam w Wawie, je艣li kto艣 ma "taki" zestaw i m贸g艂by mnie zaprosi膰 na ods艂uch by艂bym bardzo wdzi臋czny, nie chcia艂bym kupowa膰 w ciemno, po do艣wiadczeniach z moimi ods艂uchami.pozdrawiam serdecznieS艂awek Odpisz, cytuj膮c
Recommended Posts