Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam wszystkich, chciałbym zasięgnąć waszej opinii.
Czy można brać bez obaw wyżej wymienione słuchawki z allegro?? Cena ok 900 zł jest jak najbardziej atrakcyjna biorąc pod uwagę, że w sklepach kosztują ok 1500zł.
Czy trafiają się nieoryginalne, czy raczej można bez obaw takie kupować.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Napisano
Używane czy nowe ?
Jak nowe to zapytaj Sprzedwcę o warunki gwarancji i porównaj z tym co oferuje Salon .
Jeżeli warunki nie odbiegają od standardowych a różnica w cenie jest duża to decyzja należy do ciebie.
Ja swoje kupiłem kiedyś na Allegro ze sklepu internetowego z dużą sprzedażą i pozytywnymi komentarzami.
Napisano
Sprzęt jest oczywiście nowy z 24 miesięczną gwarancją a sklep ma bardzo dobrą opinię.
Obawiam się jedynie by nie kupić podrób, bo słyszałem że niektóre modele Sennheisera takie właśnie się trafiają.
Jak to jest z AKG 701, trafiają się podróby czy temu modelowi to nie grozi??
Pozdrawiam
Napisano
Akurat kilka tygodni temu kupiłem AKG, tyle że klasę niżej (AKG K 601) w Niemczech w sklepie internetowym za (z przesyłką) 610 PLN, gdzie cena w Polsce oscyluje w sklepach od 900 do 1300 PLN!! Zapłaciłem PayPalem, kurier był z nowiutkimi słuchawkami (i oczywiście paragonem) w ciągu trzech dni u mnie. Oczywiście kwestią wątpliwą jest tutaj zawsze gwarancja, jednak nie mam problemu z odesłaniem ich w razie problemów do sklepu w Niemczech (w którym dotatkowo obsługa jest również polskojęzyczna). Zastanawia mnie ta ogromna różnica cenowa - jeśli chodzi o AKG K 701 to nie ma problemu dostać ten sprzęt w Niemczech za ok. 750 PLN (bez transportu). 1500 PLN które widziałem w sklepach w Polsce to paranoja.
Może spróbujesz tej opcji? Poszukaj w Niemczech, ja jestem bardzo zadowolony.
Napisano
Witam,
trafiłem tu ponieważ mam identyczny problem jak kolega mindcrasher - widziałem w sklepach akg 701 za około 900 (sklep AFG konkretnie) no i cena wydała mi się podejrzaną na tle innych sklepów w Polsce ale może to jest rzeczywista wartość tych słuchawek? Gdyby był ktoś kto zamówił to prosiłbym o jakąś opinie na temat tego (lub innego < 1000PLN) polskiego sprzedawcy. Natomiast na Amazon.de te słuchawki można kupić za 220 ojro (są też niższe oferty ale bez dostawy do Polski) i chyba właśnie stamtąd będę próbował je sprowadzić (dam tutaj znać jak kupię).

Napisano (edytowany)
Sam zastanawiałem się nad moimi AKG K601 z tego sklepu (AFG), również dziwiły mnie ich ceny. Nie ma w nich jednak chyba nic dziwnego skoro ten sprzęt kosztuje ok. 200 Euro na Zachodzie. Znalazłem na przykład teraz sklep w Niemczech: http://www.elektrowelt24.eu/shop/product_i..._AKG-K-701.html (Koeln), w którym 701 są za 215 Euro i możliwa jest wysyłka do Polski (trzeba jedynie zadzwonić do sklepu i uzgodnić cenę wysyłki).
Sam kupiłem moje 601 w sklepie Music-Town.de ( http://www.music-town.de/index.html ), niestety nie widziałem tam 701, można jednak zapytać (strona jest po polsku również, za Polskę odpowiedzialna tam jest miła dziewczyna z Polski icon_biggrin.gif ). Za przesyłkę dałem chyba z 11 Euro, co nie wygląda źle. W sumie wiele od tego zależy, znalazłem sklepy w Austrii, które chciały sobie 40 Euro za wysyłkę (!).
Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post poprzednika nie ma sensu cytować jego wypowiedzi!
Napisano
Podejrzewam ,że te niskie ceny nie wynikają z tego ,że to podróbki ,zresztą oryginalne kupione w autoryzowanej sieci sprzedaży
powinny mieć certyfikat ,ale raczej z tego ,że produkcja odbywa się w Chinach.
Ostatnie wyczytałem,że nawet moje "flagowe" Senki HD800 też są tam produkowane ,chociaż Producent w swoich materiałach
reklamowych twierdzi co innego icon_confused.gif
Napisano
Niestety ceny w Polsce często są brane z kapelusza .Na święta kupowałem zegarek żonie .Kosztował 250 zł.Jakie było moje zaskoczenie gdy ten model Timex-a znalazłem za granicą za 10 USD i tyle jest wart .Ostatecznie kupiłem go w sklepie internetowym za 108 zł i tyle nie jest już wart. icon_sad.gif

Pewnie podobnie jest ze słuchawkami.
Napisano
Cytat

Podejrzewam ,że te niskie ceny nie wynikają z tego ,że to podróbki ,zresztą oryginalne kupione w autoryzowanej sieci sprzedaży
powinny mieć certyfikat ,ale raczej z tego ,że produkcja odbywa się w Chinach.
Ostatnie wyczytałem,że nawet moje "flagowe" Senki HD800 też są tam produkowane ,chociaż Producent w swoich materiałach
reklamowych twierdzi co innego icon_confused.gif

Zgadza się. Moje AKG są oczywiście z Chin, jednak te, które oglądałem w Polsce (za dwukrotne pieniądze) również. Ale za to są "Designed in Austria" (albo "Engineered", już nie pamiętam) icon_biggrin.gif