Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Kupiłem sobie głośnik o mocy 220 W i nie wiem za bardzo jak i do czego mam go podpiąć żeby dobrze grał nie chce także wydawać dużo pieniędzy a najlepiej jak bym nic nie wydał.
Napisano (edytowany)
Właśnie zrobiłem sobie małą kolumienkę o wymiarach 30x30x30 i wsadziłem tam głośnik 20 cm o mocy 220 W niskotonowy i jak dam żeby grał najgłośniej to zaczyna troszkę "pierdzieć" da się coś z tym zrobić? Edytowano przez cz58y
Nie rozbijaj tematu na wiele wątków.
Napisano
Pewnie masz szczeliny miedzy plytami. Daj glosniej volume i poprzykladaj dlon do laczen i sprawdz czy nie dmucha powietrze z nich. Założyles jakis filtr do tego suba? Wygluszyles? Masz br czy zamknieta jest? Głosnik sprawny wogole? Jaki wzmacniacz? Ile ma ohm ten glosnik?
  • 3 months later...
Napisano
Cytat

jak dam żeby grał najgłośniej to zaczyna troszkę "pierdzieć" da się coś z tym zrobić?

Pewnie uszkodzony masz wzmacniacz i przy głośniejszym granie przesterowuje się. Głośnik sam z siebie nie może wydawać dźwięków innych, jakie otrzymuje od wzmacniacza.