iron73 Napisano 5 czerwca 2010 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2010 Witam posiadam amplituner jak w tytule ,chciałbym dokupić kolumny ,pokój 17 m2 ,cena do 1000złSA-GX180:2x60W 4R2x40W 8Rpobór: 170W Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iron73 Napisano 5 czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 czerwca 2010 To chociaż napiszcie jaką moc kolumn szukać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2rek Napisano 5 czerwca 2010 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2010 Napisz jakiej muzy szukasz i czy mogą być używane czy wolisz nowe.Jeżeli coś w stylu Hip-Hop, Dance, Techno, Rock to poszukaj Magnatów, JBL..Jeżeli klasyczna, soul i inne spokojne to szukaj Tannoy, Wharfedale..Oczywiście nie oznacza to, że JBL nie zagrają poważnej, a Wharfedale techno. Prawda jest taka, abyś posłuchał. Z własnego doświadczenia z Technicsami wiem, że fajnie grają właśnie z Magnatami czy JBL. do 1000zł masz już spory wybór. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iron73 Napisano 5 czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 czerwca 2010 Słucham przeważnie rocka ,jazu,fanki,bluesa to znaczy słuchałem zanim rozpadły ni się moje wiekowe space 86 z których nie byłem zadowolony z powodu słabych basów ,szukam coś nowego.Chodzi oto żeby dopasować kolumny do wzmacniacza w miarę dobrze . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2rek Napisano 6 czerwca 2010 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2010 Technics pasuje do JBL i Magnat jak wcześniej pisałem i z rockiem fajnie zagrają. Pomyśl np. o JBL ES30 - ale mimo wszystko polecam Ci ich odsłuch ze swoją płytą którą znasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iron73 Napisano 6 czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 czerwca 2010 Myślałem również o wymianie głośników w moich starych space 86 cena około 500zł,ale drugie 500 i są nowe.Te Jbl ES 30 są mniejsze od space 86 ale recenzje mają dobre .Mój technics to wiekowy sprzęt nie najlepszy i te kolumny ,kasa by zdziałała cuda.Interesuje mnie naturalne brzmienie.Może jeszcze jakieś propozycje,czy na tym poziomie nie poszaleje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iron73 Napisano 7 czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 czerwca 2010 Może Koda Harmony K-2000B,Heco Victa 500/700 czytałem że te heco 500 są niezłe.Magnat Supreme 1000.Te jbl jakieś malutkie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suavex77 Napisano 12 czerwca 2010 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2010 CześćMoja rada jest taka: jeśli faktycznie dysponujesz kwotą 1000 pln, wyrzuć swój amplituner na śmietnik i kup najpierw dobry wzmacniacz - wiem co mówię. Co do Twojego amplitunera - użytkowałem ten model przez przeszło 10 lat, i dopóki nie zmieniłem na yamahę ax-500 nie wiedziałem jaki to marny sprzęt. SA-GX180 według mnie nadaje się jedynie do słuchania przez słuchawki. Ma strasznie małą moc, i raczej wydaję dźwięki a nie gra, jeśli mnie rozumiesz. Używany wzmacniacz kupisz juz za 300-400 pln [osobiście polecam Yamahę - brzmi naturalnie, świetnie oddaje ciepło nagrań analogowych z lat 70-80 a i potrafi nisko zejść, np. bas w nagraniach Prodigy czujesz w żołądku ]. Potem poszukaj jakichś fajnych kolumn podstawkowych - np. Tannoy [wydaje mi się, że kolumny podłogowe przy metrażu Twojego pokoju to raczej za dużo]. I powinieneś się w kwocie 1000 pln zmieścić.Pozdrawiam[cd technics sl-pg580a, wzmacniacz yamaha ax-500, podpięty pecet i kolumny magnat monitor supreme 200] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iron73 Napisano 13 czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 czerwca 2010 A co sądzicie o Pioneer a-307 R chyba byłby lepszy od technicsa . Czy dvd odtwarzacz nadaje się do słuchania muzyki np.PIONEER DV-420V ,czy długość 4m przewodu 2.5mm jest dobra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iron73 Napisano 13 czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 czerwca 2010 A zestaw DENON PMA-510AE,DCD-510AE,kolumny podłogowe HECO VICTA 500 .Będzie to grało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts