Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam !
Zakupiłem ostatnio Yamaha PianoCraft MCR-840 do pokoju o powierzchni 17m2.
Słyszałem że przy kablach dołączonych do zestawu ten sprzęt nie gra najlepiej, tak więc prosił bym was o podanie jakichś przykładów kabli :

a)głośnikowych (tak do 10zł za metr)
b)połączenie Yamaha z PC

Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale słucham wszystkiego prócz muzyki poważnej, przeważającym typem muzyki jest Hip-Hop i POP.
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam !
Napisano
Witaj! Mam kilka fajnych moim zdaniem propozycji godnych uwagi : Pierwsza to kabelek marki PROFIGOLD model BassFlex PROFIGOLD
Innym jeszcze ciekawym przykładem troszke droższym jest kabelek Polskiego producenta marki AUDIONOVA moim zdaniem naprawdę rewelacja w tej cenie choć jest troszkę droższy niż zamierzasz wydać i być może wymagałby jeszcze wykonania konfekcji... AUDIONOVA I na koniec jeszcze jedna propozycja jednego z czołowych producentów kabli głośnikowych marka MONSTER CABLE Monster Cable Jesli chodzi jednak o połączenie PC z Yamaha to sprawdź jaka masz opcje podłączenia bo przypuszczam,że chcesz wykorzystać wyjście słuchawkowe i zweryfikuj czy wyjście to po podłączeniu kabelka działa jako typowe wyjście sygnału liniowego, no chyba ze masz SPDiF to byłoby najlepiej bo to sygnał cyfrowy więc bezstratny.... icon_smile.gif POZDRAWIAM.
Napisano
Sprzęt ten będzie podłączony do karty dźwiękowej Asus Xonar DX\XD jest tam wejście Optyczne.
Mam kabel firmy OEHLBACH nie wiem jaki model,tyle że jest on już stary , jak go kupiłem kosztował 150zł.
Ale bądź co bądź jest to kabel optyczny także powinno być ok, prawda ?
Pozdrawiam !
Napisano
Jasne ,że ok -takie kabelki raczej sie nie starzeją i jesli działa nie jest połamany to chyba wymiana tego jest zbędna...... A propo kabelków głosnikowych to zamieściiłem Ci tam kilka linków z propozycjami jakie opisywałem. Pozdrawiam icon_smile.gif
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
  • Utwórz nowe...