matys420 Napisano 6 czerwca 2010 Napisano 6 czerwca 2010 Witam ! Zakupiłem ostatnio Yamaha PianoCraft MCR-840 do pokoju o powierzchni 17m2.Słyszałem że przy kablach dołączonych do zestawu ten sprzęt nie gra najlepiej, tak więc prosił bym was o podanie jakichś przykładów kabli :a)głośnikowych (tak do 10zł za metr)b)połączenie Yamaha z PC Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale słucham wszystkiego prócz muzyki poważnej, przeważającym typem muzyki jest Hip-Hop i POP. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam !
KevinAudio_gsm Napisano 6 czerwca 2010 Napisano 6 czerwca 2010 Witaj! Mam kilka fajnych moim zdaniem propozycji godnych uwagi : Pierwsza to kabelek marki PROFIGOLD model BassFlex PROFIGOLDInnym jeszcze ciekawym przykładem troszke droższym jest kabelek Polskiego producenta marki AUDIONOVA moim zdaniem naprawdę rewelacja w tej cenie choć jest troszkę droższy niż zamierzasz wydać i być może wymagałby jeszcze wykonania konfekcji... AUDIONOVA I na koniec jeszcze jedna propozycja jednego z czołowych producentów kabli głośnikowych marka MONSTER CABLE Monster Cable Jesli chodzi jednak o połączenie PC z Yamaha to sprawdź jaka masz opcje podłączenia bo przypuszczam,że chcesz wykorzystać wyjście słuchawkowe i zweryfikuj czy wyjście to po podłączeniu kabelka działa jako typowe wyjście sygnału liniowego, no chyba ze masz SPDiF to byłoby najlepiej bo to sygnał cyfrowy więc bezstratny.... POZDRAWIAM.
matys420 Napisano 6 czerwca 2010 Autor Napisano 6 czerwca 2010 Sprzęt ten będzie podłączony do karty dźwiękowej Asus Xonar DX\XD jest tam wejście Optyczne. Mam kabel firmy OEHLBACH nie wiem jaki model,tyle że jest on już stary , jak go kupiłem kosztował 150zł.Ale bądź co bądź jest to kabel optyczny także powinno być ok, prawda ? Pozdrawiam !
KevinAudio_gsm Napisano 6 czerwca 2010 Napisano 6 czerwca 2010 Jasne ,że ok -takie kabelki raczej sie nie starzeją i jesli działa nie jest połamany to chyba wymiana tego jest zbędna...... A propo kabelków głosnikowych to zamieściiłem Ci tam kilka linków z propozycjami jakie opisywałem. Pozdrawiam
matys420 Napisano 6 czerwca 2010 Autor Napisano 6 czerwca 2010 Okej, dzięki za pomoc ! Temat do zamknięcia !
Recommended Posts