karol83 Napisano 8 lipca 2010 Udostępnij Napisano 8 lipca 2010 WitamOstatnio się trochę zabrałem za renowację moge systemu audio przy okazji przeprowadzki. Za niecały miesiąc wreszcie będę miał normalny pokój odsłuchowy, dwa monitory ustawione na stendach a nie na regale ;> Do tego kupiłem sobie transport pionka dv-320 i w zamiarach dac. Jednak nie chce pytać o daca tylko właśnie o mój transport. Niestety nie odtwarza on plików bezstratnych Flac i tu pojawia się moje pytanie. Na jaki format powinienem przerobić Flaca by jak najmniej stracić a zarazem by mój transport to odtworzył???Licze na pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 8 lipca 2010 Udostępnij Napisano 8 lipca 2010 No cóż tak naprawdę to najlepiej wrócić do formatu WAVE, popróbuj Pioneer chyba współgrał z dyskami 2,5'' jakby udało ci się takowy zdobyć to wtedy WAVE'y, jesli tylko pendrive to cóż. MP3 320kbps, lepszy od MP3 jest format AAC/AAC+, ale nie wiem jak z kompatybilnoscią. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 8 lipca 2010 Udostępnij Napisano 8 lipca 2010 zgrywać do typowych wave lub mp3 320kb/s lub wmaporównać co zabrzmi wg Ciebie lepiej w nowym pokoju w nowym ustawieniuedit info: Rodzaj odtwarzanych płyt DVD-Video, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, DVD-R DL, DVR+R DL, DVD-R VR, DVD-RW VR, CD-R, CD-RW, SVCD, VCD, CD, DivX, MP3, WMA, MPEG4 AAC Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol83 Napisano 8 lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 lipca 2010 Wave przed chwilą testowałem i niestety nie odtworzył muzyki. Teraz próbuję przerobić Flaca na PCM... jak też nie to spróbuję na WMA - gdzieś wyczytałem, że jest wersja bezstratna... No muszę coś wykombinować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 8 lipca 2010 Udostępnij Napisano 8 lipca 2010 Jest cos takiego jak WMA Losless (jest jeszcze WMA Pro; bezstratne, można kodować więcej niż stereo całkiem spoko), ale tego DVD ci nie odtworzy, bo to nie jest to samo co zwykłe WMA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol83 Napisano 8 lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 lipca 2010 Wygląda na to, że muszę się zadowolić mp3 320 lub w przyszłości wymienić transport... no trudno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts