rodzynkiwczekoladzie Napisano 13 lipca 2010 Udostępnij Napisano 13 lipca 2010 Odsłuchałem sporo sprzętu, wybór padł na MA Rx1 + Creek Evo 2,do tego mam kupionego DAC Beresford TC 7520 na USB. Za transport służy laptop. Szukam teraz do tego kabli głośnikowych.Wybór mam niestety ograniczony. Które z tych kabli warto brać pod uwagę?inAkustikLS 1102 LS 1108Kimber Kable8VS4TCUltralinkExcelsior 11 AWGExcelsior 2.4 11 AEGXindak SC-01 SC-01BVan den Hul D 352Z góry dziękuje za pomoc.Dodaję jeszcze Odyssey II od Chord-a Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 14 lipca 2010 Udostępnij Napisano 14 lipca 2010 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 14 lipca 2010 Udostępnij Napisano 14 lipca 2010 Nie wiem, masz ten zestaw w domu i tam go słuchałeś, czy odsłuchiwałeś gdzieś w salonie i jeszcze nie wiesz jak brzmi w domu?Napisz co chciałbyś osiągnąć kablami i ile możesz na nie wydać. Jak długie te kable będą? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
finweer Napisano 14 lipca 2010 Udostępnij Napisano 14 lipca 2010 Pozwolę sobie podpiąć się pod temat i zagadnąć o to samo (zestaw mam zbliżony, jak w sygnaturce). Nad jakimi kabelkami warto się zastanowić? W moim przypadku mowa o kablach długości ok. 6/7 metrów, co do oczekiwań - ponieważ mam KEFy nasuwa się chęć cofnięcia odrobinę średnicy, która w kolumnach tej marki dominuje. Co do kosztów to chciałbym pozostać w rozsądnym zakresie - biorąc pod uwagę koszt samych kolumn i wzmacniacza nie ma chyba sensu na kable wydać więcej niż 200-300 zł.Pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodzynkiwczekoladzie Napisano 14 lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 lipca 2010 Mam do wydania max 800 zł za 2x2.5Liczę na neutralność brzmienia. żeby po prostu nic od siebie nie wnosił, i nie zniekształcał.Przymierzam się najbardziej do Chord Odyssey 2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 14 lipca 2010 Udostępnij Napisano 14 lipca 2010 Chord Odyssey 2 to bardzo dobry kabel ale weź także pod uwagę Atlas Hyper 2.0 . Jest nieco ciemniejszy, lecz bardziej muzykalny. Zresztą dużo zależy od systemu. Jeśli możesz to koniecznie posłuchaj u siebie.Finweer, 6-7 metrów (na kanał?) za 200-300zł ? do głowy przychodzą mi tylko Real Cable BM 250 albo Supra Classic 4.0 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
finweer Napisano 15 lipca 2010 Udostępnij Napisano 15 lipca 2010 Tak, 6-7 metrów na kanał, niestety droga do wzmacniacza jest trochę zawiła Dziękuję za propozycje - maksymalna kwota, jaką chcę wydać na kable wynika z dwóch rzeczy: po pierwsze nie jestem specjalnie przekonany do "cudów", jakie kable mogą wyczyniać z dźwiękiem, po drugie nie wydaje mi się, by kable musiały kosztować tyle co same kolumny. Nie znaczy to jednak, że kable są mi całkiem obojętne - chciałbym po prostu coś solidnego.Zainteresowały mnie Supra Classic, jedynie zastanawiam się, czy rzeczywiście w przypadku takiego systemu jak mój przekrój 4.0 mm jest niezbędny, chyba jednak 2.5 wystarczy w zupełności?Pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 15 lipca 2010 Udostępnij Napisano 15 lipca 2010 To nie kwestia przekroju, ale brzmienia, które w dużej części z tego przekroju wynika. Gdyby za te pieniądze było 2x0,75 pewnie krzywiłbyś się, że za mało Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts