Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Odsłuchałem sporo sprzętu, wybór padł na MA Rx1 + Creek Evo 2,

do tego mam kupionego DAC Beresford TC 7520 na USB. Za transport służy laptop.

Szukam teraz do tego kabli głośnikowych.

Wybór mam niestety ograniczony.

Które z tych kabli warto brać pod uwagę?

inAkustik

LS 1102

LS 1108

Kimber Kable

8VS

4TC

Ultralink

Excelsior 11 AWG

Excelsior 2.4 11 AEG

Xindak

SC-01

SC-01B

Van den Hul

D 352

Z góry dziękuje za pomoc.

Dodaję jeszcze Odyssey II od Chord-a
Napisano
Nie wiem, masz ten zestaw w domu i tam go słuchałeś, czy odsłuchiwałeś gdzieś w salonie i jeszcze nie wiesz jak brzmi w domu?
Napisz co chciałbyś osiągnąć kablami i ile możesz na nie wydać. Jak długie te kable będą?
Napisano
Pozwolę sobie podpiąć się pod temat i zagadnąć o to samo (zestaw mam zbliżony, jak w sygnaturce). Nad jakimi kabelkami warto się zastanowić? W moim przypadku mowa o kablach długości ok. 6/7 metrów, co do oczekiwań - ponieważ mam KEFy nasuwa się chęć cofnięcia odrobinę średnicy, która w kolumnach tej marki dominuje. Co do kosztów to chciałbym pozostać w rozsądnym zakresie - biorąc pod uwagę koszt samych kolumn i wzmacniacza nie ma chyba sensu na kable wydać więcej niż 200-300 zł.
Pozdrawiam!
Napisano
Chord Odyssey 2 to bardzo dobry kabel ale weź także pod uwagę Atlas Hyper 2.0 . Jest nieco ciemniejszy, lecz bardziej muzykalny. Zresztą dużo zależy od systemu. Jeśli możesz to koniecznie posłuchaj u siebie.

Finweer, 6-7 metrów (na kanał?) za 200-300zł ? do głowy przychodzą mi tylko Real Cable BM 250 albo Supra Classic 4.0
Napisano
Tak, 6-7 metrów na kanał, niestety droga do wzmacniacza jest trochę zawiła icon_biggrin.gif
Dziękuję za propozycje - maksymalna kwota, jaką chcę wydać na kable wynika z dwóch rzeczy: po pierwsze nie jestem specjalnie przekonany do "cudów", jakie kable mogą wyczyniać z dźwiękiem, po drugie nie wydaje mi się, by kable musiały kosztować tyle co same kolumny. Nie znaczy to jednak, że kable są mi całkiem obojętne - chciałbym po prostu coś solidnego.
Zainteresowały mnie Supra Classic, jedynie zastanawiam się, czy rzeczywiście w przypadku takiego systemu jak mój przekrój 4.0 mm jest niezbędny, chyba jednak 2.5 wystarczy w zupełności?
Pozdrawiam!