Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam!
Posiadam Wzmacniacz Unitra Fonica 9013 2x 35 watt RMS 8 ohm
mam również dwie kolumny firmy Elac, dwudrożne z BR (średnica 7cm, dł. 14 cm) poj. ok 16l, głośnik 16,5cm (średnica na otworach montażowych 17,5 cm)
Ostatnio spalił mi się jeden głośnik i postanowiłem wymienić oba.
Czy możecie polecić mi jakieś głośniki w rozsądnej cenie do tych kolumn?icon_smile.gif
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Napisano
Ja bym raczej oddał głośniki (oba, mimo że tylko jeden jest uszkodzony) do regeneracji w zakładach, które naprawiają głośniki.
Powinno to wyjść taniej, a poza tym dostaniesz głośniki grające tak samo i dopasowane do drugiego głośnika w kolumnie, do zwrotnicy i obudowy.

Pozdrawiam
PS.A jeśli już koniecznie chcesz szukać zamiennika (w końcu to Twoje kolumny icon_wink.gif ), to droga jest dłuższa i droższa, a wynik będzie niepewny - no chyba że ktoś z kolegów modyfikowal dokładnie taki model kolumn lub oddasz kolumny do firm zajmujących się tuningiem kolumn... icon_cool.gif
Poza tym - nie podałeś nawet modelu kolumny oraz oznaczeń głośników (konieczne jest ich wykręcenie - oznaczenia są na spodzie głośnika).
Napisano
Głośniki jakie tam miałem to Westra KW 160 1334. Dałbym do regeneracji, ale gdzieś wsadziłem popsuty głośnik i nie potrafię go znaleźćicon_razz.gif
Zastanawiam się nad wsadzeniem Tesla ARN 165-60/8. Może zagra to jakoś przystępnie.