Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam
Niedawno wykończyłem salon i chciałbym zakupić kino domowe, niestety nie bardzo orientuje się w temacie i chciałbym jakiejś małej porady.
Myślałem nad zestawem typu:
AMPLITUNER YAMAHA RXV365 + Koda av 707

bądź AMPLITUNER YAMAHA RX-V 465 i te same głośniczki.
Jeśli chodzi o zakres cenowy chciałbym zamknąć się w ok. 2 tys.
Proszę o jakieś rozsądne propozycje najlepiej z przykładami.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi icon_smile.gif
Napisano
Twoje zestawy wydają się być całkiem rozsądne w tej cenie, ,,jedynie" należało by je jeszcze przed zakupem posłuchać... No właśnie i tu pewno jest problem... Nawet jak ktoś ma taki zestaw i napisze, że jest świetny - to i tak nie masz gwarancji, że dla Ciebie również!!!
Napisz jeszcze w jakim pokoju to ustawisz (tzn. ile ma m2)? Czy czasami będziesz chciał posłuchać muzyki w stereo, jeśli tak to jakie gatunki muzyczne preferujesz? Może zależy Ci na jakiejś szczególnej właściwości w odtwarzanym dźwięku: typu potęzny bas etc.? Czy ten sprzęt, jak naTwoim przykładzie, ma być tylko nowy? Co z odtwarzaczem, masz już DVD, czy może Blu-Ray? Coś więcej od siebie musisz dodać, nie tylko że nie bardzo orientujesz się w temacie. Bo każdy coś tam troszczekę zawsze się orientuje. A na pewno coś mu się bardziej lub mniej podoba -> przykład Twoje propozycje icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif
Napisano
Mianowicie sprawa wygląda tak: pokój ma 22 m2. Jeśli chodzi o muzykę to tak też liczy się, słucham praktycznie wszystkiego po trochu, ale głównie skupiam się na (pop,dance,rock) więc ten potężny bass nie jest tak ważny. Hmm jeśli chodzi o stan to niekoniecznie musi być nowy ten sprzęcik ale wiadomo ze nie chciałbym kupić czegoś zharowanego, wszystko z głową.
Poza tym mam odtwarzacz DVD panasonica LINK, nie jakiś szałowy ale jest, ale to nie będzie stanowiło problemu bo mam w planach zakup PS3, która jest wyposażona w odtwarzacz Blu-Ray.
Podsumowując to ten zestaw ma się sprawdzić zarówno przy filmach jak i muzyce, gdybym miał to rozłożyć procentowo to 60% filmy - 40% muzyka.
Pozdrawiam icon_smile.gif