Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam,

wkrótce mam zamiar skompletować sobie nowe kino domowe 5.1 + tv w granicach 17.000zł. Sprzęt ma mi głównie służyć do muzyki (nagrania live, studyjne, itp.). Gatunek: elektronika, rock, pop.

Póki co wypatrzyłem coś takiego i prosiłbym o odniesienie się do moich typów:

Kolumny: KEF IQ90 / IQ60C / IQ10
Amplituner: CAMBRIDGE AUDIO AZUR 650R
Odtwarzacz: Blue Ray SHARP BD-HP21S
TV: Philips 52 PFL 5605 H

Dziękuję za pomoc.
Napisano
Czegoś tutaj nie rozumiem z jednej strony piszesz, że sprzęt ma służyć głównie do odsłuchu muzyki, a z drugiej strony chcesz kupić KD. Pytanie tylko po co ci kino do muzyki, kupując zestaw stereo za tą samą kwotę dostaniesz dużo lepszą jakość dźwięku niż z zestawu KD. Jeśli zależy ci też na odtwarzaniu filmów to może do takiego zestawu podłączyć też Blu Raya i oglądać w samym stereo. Wiadomo coś za coś, ale jeśli stawiasz głównie na muzykę to moim zdaniem wybór powinien paść na klasyczne 2.0.
Napisano
Zestaw 5.1. służy do odsłuchu albumów w formacie 5.1. Poza tym każde wydawnictwo koncertowe (DVD, Blue-Ray) jest w tej chwili w formacie min. 5.1. Zestaw stereo już posiadam, dlatego przyszła pora na profesjonalne kino domowe icon_smile.gif
Napisano
Witam. Jesli zalezy ci na swietnej dynamice, polecam zestaw Pioneer.
Ampli:
SC LX-72
tu za 5500pln
Blu Ray:
BDP LX-53
1700pln

Ale na poczätek - möglbys podac przyblizone wymiary pomieszczenia oraz, czy masz mozliwosc odpowiedniego rozstawienia kolumn 7.1 lub 5.1? Poza tym - podaj prosze odleglosc do telewizora z jakiej bedziesz oglädal filmy (koncerty). Myslenie "im wiekszy tym lepszy" w przypadku duzych przekätnych w malych pomieszczeniach jest niestety bledne i moze sie okazac, ze niweczy calä przyjemnosc z przekazu.