maniek123321 Napisano 20 sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2010 WitamPod jakim wzmacniaczem do/ok. 3 tyś. zagrają dobrze b&w 683?Muzyka house będzie grana.Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 20 sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2010 może rozbuduj zapytanie trochę, jaki transport? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek123321 Napisano 20 sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2010 będzie szło z komputera sb audigy przez rca ,juz zamowilem 2m kabla jack stereo-2xRCA Profigold. Przy 2 metrach nie powinno być chyba strat?to chyba tyle.kolumny zamawia znajomy po taniej więc jeszcze nie mam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek123321 Napisano 20 sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2010 Będzie szło z komputera - sb audigy 24bity, przez rca.Juz przyszły kable jack stereo-2xrca profigold.Zastanawiam się nad Yamaha SA-700 lub Cyrus 6 vs2.to chyba wszystko.Kolumny zamawia kumpel po taniej więc jeszcze nie mam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 20 sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2010 Witaj. Do B&W i tego rodzaju muzyki:Rotel RA-06 2700 złH/K 980 1700 złPrzy czym osobiście proponuję ten drugi. Naprawdę uniwersalny wzmak w rozsądnej cenie i z dobrym wyposażeniem, dobrą dynamiką i sceną. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avatar Napisano 20 sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2010 Zdecydowanie polecam NAD C355 - swietnie sie sprawdzi w tych rytmach i co najwazniejsze w NADach ma nieskonczona wydajnosc pradowa jak za ta cene heh Dzieki temu nie bedziesz mial efektu kompresji nawet w najtrudniejszych do "udzwigniecia" urworach. Tutaj masz linka gdzie mozna to cos kupic za rozasadne pianadze Krajowa cena to wlasnie 3 tys. http://allegro.pl/item1187871684_nad_c355_...cja_okazja.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 21 sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2010 Avatar, pytanie: słuchałeś NAD z B&W ??? Naprawdę uważasz, że to rozsądne i trafne połączenie ??? To, że jest to dobry wzmak, nie ulega wątpliwości, jedynie zestawienie z tymi kolumnami nie bardzo mi pasuje (nie słuchałem tej kombinacji, dlatego pytam). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek123321 Napisano 21 sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2010 fakt, NAD z b&w ponoć "spłaszcza" dźwięk.harman jest uniwersalny ale czy bedzie dobra przestrzeń?nie chce kupic czegos co nie wykorzysta w pełni mozliwosci tych podlogowcow.napewno dobrze zagra?bo nie zawsze tak jest ze co drogie to dobre do wszystkiego choc ten rotel porzadnie sie prezentuje.Dodam ze slucham czasem tez cos wolniejszego ale napewno nie typowego jazz'u.PS: elektroda sie chowa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 21 sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2010 Powiem tak: jakiś czas temu dostałem HK 980 w prezencie. Podłączyłem do niego B&W 604 s3, rozbijając system 7.1 i zostawiając jako fronty w KD kolumny 602 s3. Myślałem, że pogra to trochę i ponownie wrócę do konfiguracji.......ale juz tak zostawiłem. W połączeniu z kablami Audioquest Bedrock (bi-wire) jest wszystko, czego potrzebowałem: przestrzeń, dynamika, lokalizacja żródeł. Zero ostrości, tony wysokie rozbrzmiewają jak powinny, bas schodzi nisko pod dobrą kontrolą. Jeśli chodzi o charakter brzmienia, HK 980 jest bardzo zblizony do Rotela, chociaż aż tak bardzo nie "narzuca" swego charakteru. Polecam. Weź chociaż "na próbę" i posłuchaj. To naprawe "kawał wzmaka" za te pieniądze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avatar Napisano 21 sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2010 Tak sluchalem NADa 355 z tymi Bowersami i moim zdaniem gralo to bardzo ciekawie. Z modelem slabszym bylo juz znacznie gorzej. Oczywiscie na dobra sprawe i tak zalezy wszystko od preferncji kupujacego. Mnie sie w tym polaczeniu bardzo podobal fakt ze nie wystepowal efekt ostrosci wysokich tonow i byla na prawde bardzo dobra stereofonia. No i generalnie nie brakowalo Powera HK jakos nie bardzo z kolei mnie przekonuje. niby to gra ale jakos za grosz nie wciaga dzwiekiem i nie jest to sprzet specjalnie muzykalny ...Jezeli chcialbys szukac konkurenta dla NADa to chyba raczej ...1) Creek Evo 22) Arcam A18Ten pierwszy w szczegolnosci ... nie duzy ale bardzo dobry wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek123321 Napisano 23 sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2010 wybiore tego creek'a, mam nadzieje ze nie bede zalowal .Jeszcze mam pytanie odnosnie kabli, czy miedzy podlaczeniem rca a cyfrowym jest jakas znaczna i slyszalna roznica? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avatar Napisano 23 sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2010 Cytat wybiore tego creek'a, mam nadzieje ze nie bede zalowal .Jeszcze mam pytanie odnosnie kabli, czy miedzy podlaczeniem rca a cyfrowym jest jakas znaczna i slyszalna roznica? Maniek zanim wybierzesz Creeka pisz do mnie na priv - moze uda mis ie zalatwic Tobie jakas promocje cenowa Co do polaczenia RCA a cyforwym to naturalnie ze jest roznica - do sluchania muzyki only RCA Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek123321 Napisano 24 sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2010 ok dzieki wielkie za pomoc niedlugo sie odezwe.pzdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts