Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam,
wielkimi krokami zbliża się dla mnie moment kupna mojego pierwszego kina domowego. Pomieszczenie w którym będzie ono stało ma powierzchnię 25m kwadratowych (5m x 5m). Nie mam upatrzonej konkretnej marki, mogę powiedzieć jednak ,że podobają mnie się ostatnie modele firmy Harman/Kardon ze względu na prosty image bez zbędnych "fajerwerków". Jednak zależy mi głównie na dobrym stosunku jakości do ceny a nie na wyglądzie icon_smile.gif Zestaw ma służyć głównie do słuchania muzyki i od czasu do czasu do obejrzenia filmu. Teraz chyba najważniejsza kwestia, kwota.. zamierzam przeznaczyć na zakup ok 4-4,5 tys zł. Chciałbym jednak w tej cenie zmieścić także kolumny głośnikowe. Proszę o rady.
Napisano
A po co Ci KD do muzyki ?
Ja bym poszedł w stronę wzmacniacza stereo/ampli stereo. Do tego parka kolumn podłogowych i źródło.
Czyli , np :
http://allegro.pl/harman-kardon-hk-3490-od...1193280466.html
http://allegro.pl/monitor-audio-br6-gwar-5...1208494452.html

Jak 3490 za drogi , to możesz posłuchać 3390 . Podaje HK bo Ci sie podobają icon_smile.gif I do tego źródło , co tam chcesz , czy DVD czy Bluray.
Acha , podaj jeszcze jaka muzyka, bo tego nie napisałeś, do jazzu i klasyki się wykombinuje inny zestaw icon_smile.gif
M
Napisano
Dzięki za odpowiedź,
KD bo jednak chciałbym móc od czasu do czasu obejrzeć dobry film i nacieszyć się dźwiękiem. Być może rozwiązaniem byłby ampli z możliwością grania w stereo i 5.1 ? Co do muzyki to słucham praktycznie każdego rodzaju, głównie rock (ten starszy i nowszy) oraz dobre kawałki tzw. muzyki elektronicznej, jazzu i klasyki raczej mało.