oktagon Napisano 18 września 2010 Udostępnij Napisano 18 września 2010 Wypatrzyłem na e-bay wzmacniacz Yamaha AX-930 i jestem w jakiś sposób zainteresowany tym "okazem".Wiem tylko że ten wzmacniacz ma swoje lata i trudno mi znaleźć jakieś opinie na jego temat.Co prawda jestem całkowicie zadowolony z mojego obecnego wzmacniacza, ale mam też poważanie dla starych, klasycznych modeli.Czy ktoś ma lub miał z tym wzmacniaczem do czynienia i może coś bliżej powiedzieć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radi73 Napisano 22 września 2010 Udostępnij Napisano 22 września 2010 Niestety ja nie pomogę, nasuwa mi się tylko nasz specjalista od starszych modeli YAMAHY: Kolega kaczor. To do niego pytanie i dziwię się, że nie poruszył tego tematu. Może napisz do niego na PRIV...? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 3 października 2010 Udostępnij Napisano 3 października 2010 Cytat Niestety ja nie pomogę, nasuwa mi się tylko nasz specjalista od starszych modeli YAMAHY: Kolega kaczor. Przesada Radi73Pewnie już po herbacie - na swoje usprawiedliwienie mam jedynie to, że wyjechany byłem.AX-930 bezpośreni następca lubianej i hołubionej AX-900.Najwyższy z "normalnych" modeli. Granie raczej lekko podbitymi skrajami (zarówno górą jak i dołem) niż liniowe. Może się spodobać zwłaszcza przy głośniejszym słuchaniu i "drapieżnej" muzyce. Z uwagi na duże spadki dynamiki przy małych poziomach głośności niekoniecznie najlepszy do cichego słuchania.Jeśli w stanie technicznym bez zarzutu w budżecie 500plnów raczej warto.Jeśli coś z nim nie tak - nie ruszać to trudno naprawialna zabawka - z racji cienkich ścieżek na płytkach mających paskudną cechę odklejania się przy lutowaniu ręcznym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasekk1 Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 A jak się ma ax 930 do ax 890. Ktoś by porównał? Mam 890, mogę kupić 930 i się zastanawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts