oktagon Napisano 18 września 2010 Napisano 18 września 2010 Wypatrzyłem na e-bay wzmacniacz Yamaha AX-930 i jestem w jakiś sposób zainteresowany tym "okazem".Wiem tylko że ten wzmacniacz ma swoje lata i trudno mi znaleźć jakieś opinie na jego temat.Co prawda jestem całkowicie zadowolony z mojego obecnego wzmacniacza, ale mam też poważanie dla starych, klasycznych modeli.Czy ktoś ma lub miał z tym wzmacniaczem do czynienia i może coś bliżej powiedzieć? Odpisz, cytując
Radi73 Napisano 22 września 2010 Napisano 22 września 2010 Niestety ja nie pomogę, nasuwa mi się tylko nasz specjalista od starszych modeli YAMAHY: Kolega kaczor. To do niego pytanie i dziwię się, że nie poruszył tego tematu. Może napisz do niego na PRIV...? Odpisz, cytując
kaczor Napisano 3 października 2010 Napisano 3 października 2010 Cytat Niestety ja nie pomogę, nasuwa mi się tylko nasz specjalista od starszych modeli YAMAHY: Kolega kaczor. Przesada Radi73Pewnie już po herbacie - na swoje usprawiedliwienie mam jedynie to, że wyjechany byłem.AX-930 bezpośreni następca lubianej i hołubionej AX-900.Najwyższy z "normalnych" modeli. Granie raczej lekko podbitymi skrajami (zarówno górą jak i dołem) niż liniowe. Może się spodobać zwłaszcza przy głośniejszym słuchaniu i "drapieżnej" muzyce. Z uwagi na duże spadki dynamiki przy małych poziomach głośności niekoniecznie najlepszy do cichego słuchania.Jeśli w stanie technicznym bez zarzutu w budżecie 500plnów raczej warto.Jeśli coś z nim nie tak - nie ruszać to trudno naprawialna zabawka - z racji cienkich ścieżek na płytkach mających paskudną cechę odklejania się przy lutowaniu ręcznym. Odpisz, cytując
kasekk1 Napisano 11 marca 2023 Napisano 11 marca 2023 A jak się ma ax 930 do ax 890. Ktoś by porównał? Mam 890, mogę kupić 930 i się zastanawiam. Odpisz, cytując
Recommended Posts