Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Po kolei:

- jeśli kolumny masz ustawione jako duże (LARGE) to bas jest odtwarzany zarówno przez fronty jak i - od założonej częstotliwości - przez sub, czyli masz wspomaganie basu przez suba (w setapie amplitunera może jeszcze istnieć dodatkowo możliwość określenia opcji jak ma być odtwarzany bas)

- jeśli nie masz włączonych jakiś trybów "audiofilskich", skracajacych ścieżke sygnału to sub powinien działac nawet w trybie stereo - mam tak w moim Marantzu, system skonfigurowany za pomocą systemu Audyssey (w H/K to się nazywa EzSetEQ) sygnał jest korygowany i subwoofer pracuje nawet przy odtwarzaniu płyt CD
całe to cyfrowe "ustrojstwo" wyłącza dopiero tryb "pure audio"
Podsumowując - jeśli raz skonfigurujesz system to potem nie trzeba nic przełączać.

W ten sposób nie dublujesz połączeń i nie komplikujesz obsługi, a połączenie takie nie jest "szkodliwe" dla sprzętu

PS po paru godzinach zastanawiania się naszła mnie refleksja o sposobie przełączania pomiędzy wejściem LFE a wysokopoziomowym, czy ten sub daje taką możliwość?
Napisano

Cytat

PS po paru godzinach zastanawiania się naszła mnie refleksja o sposobie przełączania pomiędzy wejściem LFE a wysokopoziomowym, czy ten sub daje taką możliwość?

Chyba nie ma możliwości przełączania, jest możliwość ustawiania natężenia sygnału na każdy kanał z osobna :
LFE - Roll Off i Level
High Level - roll Off i Level
wspólne dla obydwu - Phase
Napisano
Cytat

Osobiście zakupiłem kable firmy Oehlbach. Na fronty dałem 2 x 4 mm2, pozostałe 2 x 2,5 mm2. Grybszych nie ma co dawać, będziesz miał spory problem z podłączeniem do amplitunera.

...i tak tez zrobiłem - na przód mam Atlas equator 2.0, a na tył cieńsze Atlas element 2.0.