markitok #1 Napisano 5 października 2010 Witam,Potrzebuje informacji nt sposobu właściwego podłączenia poszczególnych część zestawu KD. Na tą chwilę wygląda to tak:1. kabel coaxialny dvd-amplituner.2. kabel audio tv-dvd3. kabel rca tv-dvd w tym momencie dvd działa jak trzeba, amplituner także, ale nie mogę uzyskać dźwięku tv przez głośniki KD. Złącza: tv: 2xhdmi; dekoder hd polsatu: optyczne; dvd: hdmi, optyczne;ampli: hdmi, optyczne;Napiszcie co i jak z sobą aby to wszystko miało ręce i nogi...pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jendrek.gd #2 Napisano 5 października 2010 Ja bym połaczył dekoder Polsatu przez cinch z amplitunerem podobnie DVD, a TV przez HDMI z DVD i dekoderem Polasatu. Jeśli masz wejścia 2 w ampitunerze HDMI i jedno wyjscie HDMI to możesz połaczyć oba urządzenia przez amplituner kablem HDMI z telewizorem ale tu trzeba az 3 kable HDMI posiadać Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Radi73 #3 Napisano 6 października 2010 Zobacz jak ja mam podłączone wszystko:DVD -> coaxial -> Procesor KD (dźwięk tylko cyfrowo Dolby Digital, dts) - tu wiadomo podłączyłem do cyfrowego gniazda: COAX DVD-INDVD -> interkonekt RCA -> Procesor KD (dźwięk analogowy tylko stereo) tu natomiast do analogowego CD-IN, bo pracuje jako odtwarzacz CD.DVD -> HDMI -> TV (tylko obraz)Dekoder -> coaxial -> Procesor KD (dźwięk tylko cyfrowo Dolby Stereo, Pro Logic)Dekoder -> HDMI -> TV (tylko obraz)Tuner Radiowy -> interkonekt RCA -> Procesor KD (dźwięk analogowy tylko stereo)Procesor KD -> kabel głośnikowy -> Kolumny 5.0 (wiadomo )WNIOSEK: Słucham wszystkich źródeł po przez Procesor i na kolumnach, ale HDMI daje możliwość słuchania też tylko na TV!!! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach