atkabk Napisano 6 października 2010 Udostępnij Napisano 6 października 2010 Witam! Jestem nowa, i bardzo, bardzo zielona w sprawach sprzętu, takze prosze o wyrozumialosc. Mam dvd Panasonic SA-HT850 i gdy chcę nagrac sobie film sciagniety z internetu, to dvd nie odtwarza mi go. Konkretnie - wszystko sie laduje, ale wyskakuje komunikat "This type of disc cannot be played. Please insert another disc." Nagrywalam to na plyte cd, jak i na dvd. (płyta to professional dvd-r 120min 4,7GB). Rozszerzenie pliku to 'avi'. Nalezy je zmienic? Jesli tak to jak je zmienic? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 6 października 2010 Udostępnij Napisano 6 października 2010 Jakim programem nagrywasz te płyty? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atkabk Napisano 6 października 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 października 2010 Acala DivX DVD Player Assist Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamson Napisano 7 października 2010 Udostępnij Napisano 7 października 2010 WitamTwoje kino domowe nie obsługuje niestety plików typu DivX (pliki z rozszerzenem .avi) i stąd niezależnie od tego czy te pliki sa nagrane na CD czy DVD to nie będą odtwarzane Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Happymarco Napisano 7 października 2010 Udostępnij Napisano 7 października 2010 Proponuję zakup płyty DVD-RW i probe zmiany pliku .avi na DVD. Jeśli jest to film bez napisów - zrobisz to w NERO, jeśli chcesz wgrać napisy w film, tu już sprawa będzie cięższa gdyż wymaga to przedekodowania pliku co trwa dłuuugo i nie zawsze przynosi pożądane efekty. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts