tomek5577 Napisano 12 października 2010 Napisano 12 października 2010 Witam,Szukam nowych kolumn do maks. 1500zł.Mój wzmak to Harman/Kardon HK6150.Pokój to 15m2, może za jakiś czas będzie to 25m2.Czasem lubie głośniej posłuchać, ale bez przesady.Słucham rocka i reggae.W tym budżecie muszą zmieścić się też kable proporcjonalne do możliwości sprzętu.Potrzebuję też kabel RCA (może być poza budżetem) do połączenia CD- teraz używam jakiegoś za 5zł z marketu.Nie mam zdania czy mają to być podłogówki, czy monitory. Mają po prostu dobrze grać.Mój typ to Wharfedale Diamond 10.4http://allegro.pl/wharfedale-diamond-10-4-...1267279491.htmlKolumny muszą być nowe- niestety jestem estetą Proszę o pomoc. Odpisz, cytując
Radi73 Napisano 13 października 2010 Napisano 13 października 2010 Witam. Twój typ jest ok., warto jednak posłuchać go przed zakupem!!! To stwierdzenie dotyczy w zasadzie wszystkich propozycji . Do kolekcji dorzuciłbym jeszcze:Kef C5 - tego modelu nie znam, ale producent klasowy, więc nie powinno być rozczarowań .Wharfedale Diamond 9.5 - co prawda starsza seria, ale sprawdzona - kolega je ma i sprawują się wyśmienicie właśnie w Twoich gatunkach!!! Wharfedale Diamond 10.6 - podobne do modelu 10.5, jednak bazują na znacznie większych głośnikach niskośredniotonowych - dźwięk powininien być potężniejszy i bardziej swobodny...Mission M34i - też sprawdzony producent i konstrukcja - dźwięk czytelny i dość uniwersalny...Należałoby tylko ich wszystkich wcześniej posłuchać Odpisz, cytując
tomek5577 Napisano 13 października 2010 Autor Napisano 13 października 2010 Dobra, wielkie dzięki. Mam nadzieję, że chociaż część mają w bielskim Hi-Fi.Co z kablami? Co możecie polecić? Odpisz, cytując
mkk Napisano 13 października 2010 Napisano 13 października 2010 Do tego jeszcze Siesty Tonsila do posłuchania . M Odpisz, cytując
Recommended Posts