arti Napisano 25 października 2010 Udostępnij Napisano 25 października 2010 Witam,Posiadam zestaw Naima CD5i i Naita XS. Jestem bardzo blisko zakupu do nich głośników również Naima model Ariva. Ale ostatnio przeczytałem w paru fachowych pismach że niekoniecznie dobrze to ze sobą będzie współgrać. Może ktoś z Państwa również posiada zestaw tej firmy i gra na innych głośnikach to bardzo bym prosił o podpowiedź z jakimi ewentualnie kolumnami można byłoby połączyć ww zestaw. Mój budżet na kolumny to 6-7tys. Pokój ma 20m. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avatar Napisano 26 października 2010 Udostępnij Napisano 26 października 2010 Hej ...Z NAIMem swietnie sie zgrywaja niestety o wiele drozsze Audio Physic Tempo VI lub nawet 25. Genialna muzykalnosc i dynamika ...Jezeli mialyby byc za okolo 7 tys to swietnie sie zgrywaja Acoustic Energy Radaince 3 lub Aelite3. Ja sluchalem z Radiance 3 i bylo tez rewelacyjnie. U nas te glosniki kosztuja wlasnie w detalu 7 tys. Nie sugeruj sie jednak ta cena - ja kupowalem je za okolo 4300zl Jezeli bylbys zainteresowany pisz smialo na priv... Mam andzieje ze bedziesz mial gdzie je posluchac bo warto !! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 26 października 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 października 2010 Witam,Niestety Audio Physic Tempo daleko wychodzą poza mój budżet co chodzi o AE to oczywiście mam gdzie ich posłuchać i na pewno to zrobię. dziękuję za podpowiedź i chętnie czekam na inne sugestię związane do doborem głośników do Naima.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lothian Napisano 27 października 2010 Udostępnij Napisano 27 października 2010 Nie mam doświadczenia z Naim'em, ale słyszałem, że nieźle zgrywa się też z Eposami. Może warto posłuchać też Eposa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 8 listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 listopada 2010 wybór padł jednak na Naim Ariva nieźle było również z Xavianami lecz jakoś nie do końca to mi pasowało... Audio Physic mega porażka w zestawie z Naimem. Nie polecam nikomu tych głośnków chyba że z innym zestawem elektroniki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avatar Napisano 8 listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 listopada 2010 arti - jakie AP slchales. Ja mialem przyjemnosc zestawieni NAIM XS2 + CD za podobne pieniadze i FLatcap do tego ... glosniki Tempo 25. Brzmienie rewelacyjne. w AP jest ten problem ze kazdy model brzmi zupelnie inaczej mimo ze sa podobne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 8 listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 listopada 2010 w moim odsłuchu wzieły udział Audio Physic Sitara i Yara II Superior. jakoś nie zagrało to tak jak chciałem. może to wina źródła może kabli do końca nie wiem... w przyszłości będzie wymiana na CD5XS + flat cap XS ale to za jakiś bliżej nieokreślony termin i może wtedy byłoby ok. na Audio Show słuchałem Ovatorów 400 i byłem pod wrażeniem!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikson Napisano 10 listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 listopada 2010 na audio show naim świetnie grał z małymi rls calisto III Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 10 listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2010 w jakim hotelu grał Naim z RLS bo w Sobieskim grał z Ovatorami 400 i było naprawdę dobrze! Decibel wystawił bardzo fajny system. Spędziłem tam chyba 3 godziny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kitek_2 Napisano 10 listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 listopada 2010 Naim z Rls-ami grał też w Sobieskim w pokoju 408 prezentacja firmy Audiopunkt. Naprawdę fajnie grały te maluchy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 10 listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2010 Nie bardzo pamiętam aby Naim grał na tym Audio Show z RLS... Może sie mylę lub opuściłem tą prezentację ale Naim zagrał z Ovatorami 400 z okazji ich premiery w pokoju 407 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 21 grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2010 Jednak wybór padł na Naim Ariva REWELACJA!!!!!!!Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 21 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2010 Fakt, te małe RLSy grały świetnie. Co prawda tanie nie są, ale jeśli ktoś szuka naprawdę dobrze brzmiących monitorów do malutkiego pomieszczenia, to gorąco polecam. Moich dwóch kolegów i ja byliśmy pod dużym wrażeniem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts