Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam!

Jestem laikiem w temacie kina domowego, a zamierzam wlasnie kupic jakis zestaw do pokoju ok. 16m2 na poddaszu. Przede wszystkim trzeba tu chyba postawic na jakis zestaw z BluRayem. Tylko teraz pytanie czy warto placic za jakies kino do max. 4000zl czy moze lepiej za 2000zl i do tego jakis odwarzacz. Nie jestem audiofilem, ale zalezy mi na dobrym i czystym dzwieku w stosunku do przeznaczonej kwoty. Ostatnio ogladalem zestaw Onkyo Amplituner bodajze TX-SR507 + odwarzacz Onkyo BD-SP308 i zestaw glosnikow 5.0 Quadral, prawdopodbnie byly to Quintas 5000.

Dodam, ze TV to LCD FullHD Philips 37PFL5405H jesli ma to jakies znaczenie icon_smile.gif

Z gory dzieki za pomoc w doborze kina icon_smile.gif Mile widziane argumenty za i przeciw oraz jakies ciekawe alternatywy icon_smile.gif

Pozdrawiam!

Zamieszczam "plan" pokoju icon_smile.gif Niebieskie ramki sa mniej wiecej obszarem poddasza..
Napisano
Za 4000zł można dostać trochę lepszy zestaw od tego, który podałeś. Zamiast Quadrali ja postawiłbym na KODĘ model AV-702 v.3. Do tego elektornika ONKYO w sumie jest ok, ale znalazłem bardzo ciekawy zestaw z Harman/Kardonem. Sam odtwarzacz jest tutaj warty co najmniej 1750zł, więc moim zdaniem warto icon_wink.gif