muzyczny_gość Napisano 27 listopada 2010 Udostępnij Napisano 27 listopada 2010 Cytat .... Efekt ciekawy, ale trzeba mocno się koncentrować na oglądanym materiale bo inaczej obraz jest zamazany ponadto szybko męczy wzrok. dlatego pytałem o komfort/wygodę oglądania 3D Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 27 listopada 2010 Udostępnij Napisano 27 listopada 2010 Cytat W tym roku na 2 lub 3 tygodnie przed AudioShow była w Warszawie elektroniki uzytkowej - "Pierwsze Targi Elektroniki Uzytkowej i Video On/Off", na której był pokaz projektora LG z technologią 3D. No i podobno to było naprawdę niezłe!!! Nie byłem - ale chyba nasza niezrównana Ola miała tam zajrzeć. Więc może coś podpowie na ten temat Nie wiem czy mowa o takim samym pokazie, ale był projektor 3D LG na Audio Show, pisałem zresztą o tym wątku o AS: Cytat Na kolejnych piętrach mogliśmy przetestować projektory 3D od LG (z głosnikami Klipsch Reference) i JVC (z JBLami Sythesis), szczerze mówiąc słabiutko wypadają te sprzęty (a swoje trzeba było odstać w kolejce, bo pokazy były dla szesciu osób), obraz jakosciowo przypominał raczej tanie projektory biurowe, a nie referencyjne do KD. ---------------------------------Osobiście mam mocno asekuracyjne podejście do 3D w domu, brak konkrentego uniwersalnego systemu kodowania, niewygoda (okulary, może jak ktoś nosi na codzień to robi to mniejszą różnicę...) i zmęczenie przez oglądanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dividex Napisano 29 listopada 2010 Udostępnij Napisano 29 listopada 2010 3D to nowość i nowy kierunek rozwoju technologicznego telewizorów. Standardowe tv rozwineły sie już prawie maksymalnie. Jednakże czy kierunek 3D okaże się właściwy? Większa część ludzi traktuje to jako dodatek , urozmaicenie i taki rodzynek w dziedzinie oglądania i wyświetlania filmów. Fajnie jest pójść do kina na taki film, ale czy posiadanie tego w domu za taką cenę będzie dla społeczeństwa priorytetem? Wiele technologi nie przyjeło się na rynku z uwagi na cenę sprzedaży. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts