dzejdzej88 Napisano 21 listopada 2010 Napisano 21 listopada 2010 Witam jestem szczesliwym posiadaczem gramofonu Adam GS 424 rok temu jeszcze smigal wyciagnalem go teraz z komurki no i jest problem talerz za wolno sie kreci a gdy nawet podkrece potencjiometrem to i tak jest za wolno hmm nie wiecie co moglo sie mu posuc i ile moze kosztowac naprawa.. pozdrawiam.. Odpisz, cytuj膮c
Snajk Napisano 21 listopada 2010 Napisano 21 listopada 2010 No to zaczynamy list臋 potencjalnych przyczyn (w膮tpi臋 偶e to mog膮 by膰 wszystkie):- nie naoliwione 艂o偶yska, silnik. Trzeba kupi膰 oliw臋 (ale taka specjaln膮, olej silnikowy jest za g臋sty ) - koszt kilka/kilkana艣cie z艂 - 艣lizgaj膮cy si臋 pasek - wyczy艣ci膰 szmatk膮 nawil偶on膮 lekko alkoholem, no chyba 偶e si臋 rozci膮gn膮艂, porwa艂 to wymieni膰 - te偶 kilka/kilkana艣cie z艂- wytarte 艂o偶yska, panewki (lub co艣 podobnego) w silniku lub pod talerzem (czy talerz bez za艂o偶onego paska stawia op贸r czy kr臋ci si臋 艂adnie i weso艂o) - koszt naprawy oko艂o 50z艂 ? mo偶e mniej? - inne problemy silnika zwi膮zane z wiekiem (nic nie jest wieczne) - wymiana/naprawa silnika - nie wiem jakie koszta- problemy ze stabilizatorem obrot贸w (nie znam si臋 na budowie Adama wi臋c nie chc臋 tu paln膮膰 jakie艣 g艂upoty a propos budowy tego gramofonu) - nie znam koszt贸wPoszukaj instrukcji obs艂ugi (w necie powiniene艣 znale藕膰 je艣li nie masz). Ja niestety ostatnio te偶 mam ma艂e problemy ze swoim gramofonem. I niestety czeka mnie kolejna wizyta u elektronika . A tobie radz臋 co najwy偶ej pr贸bowa膰 wyczy艣ci膰 pasek, naoliwi膰 silnik. Jak to nie pomo偶e to jednak chyba elektronik (chyba 偶e sam si臋 podejmiesz napraw).Gdzie艣 jeszcze w necie czyta艂em 偶e komu艣 wysech艂 kondensator przy stabilizatorze obrot贸w i ten zaczyna艂 wariowa膰 powoduj膮c zwalnianie i przyspieszanie obrot贸w. Ale to ju偶 chyba zale偶y od gramofonu itp...Pozdrawiam!Snajk Odpisz, cytuj膮c
Recommended Posts