Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Dobry wieczór

To mój drugi wątek w tym dziale, dzięki wam i forum nastąpiły zmiany w moim myśleniu o sprzętach stereo tak więc poczynione zostały już pewne kroki icon_biggrin.gif

Miał być tani zestaw VK za 500 zł icon_biggrin.gif

Okazało się że zakupiłem wzmacniacz Rotela RA - 930AX :DDD czekam na kuriera ale pewnie w poniedziałek dopiero będzie icon_sad.gif

Więc pytanie moje jest odnośnie kolumn podłogowych. W moim pierwszym wątku wspominałem że pokój ma ok 30m2 i słucham przede wszystkim dużo reggae.

Miałem zamiar kupić kolumny Jamo S606 jednakże doradzono mi w pierwszym wątku Jamo ale C405 lub Maestro II. Jednakże cena jest trochę wysoka i chciałem zapytać czy np Tonsil Fenix byłby złym rozwiązaniem lub KODA AV 702 lub DIAMOND 10.6 lub YAMAHA NS-50
STX i VC rozumiem wykluczam icon_biggrin.gif

Zaznaczam że mimo wszystko udałoby się wyskrobać parę groszy więcej na te Jamo c405 tylko nie wiem czy jako laik będę słyszał różnicę między tymi kolumnami.

Z góry dzięki za podpowiedzi
Napisano
Z tych, które wymieniasz. KODA ok, Yamaha niezbyt, a Wharfedale to cena 1800zł/para icon_wink.gif STX, VK i inne wynalazki to odrzucenia. Możesz sobie obejrzeć jeszcze Magnat'y Supreme 1000, to nie są wzory neutrealnosci (uywpuklony wyższy bas), ale masz dosć duże pomieszczenie, więc nie powinno podbijać basu, a w reagge jednak łupnięcia się przydaje.
Napisano
Przyszedł czas na kupienie okablowania icon_biggrin.gif

Czy kabel łączący Rotela z kolumnami wystarczy 2x2,5mm2 i czy końcówki to widełki do kolumn i bananki do wzmacniacza???

Oraz czy do podłączenia tv i mp3 do tego wzmacniacza muszą być końcówki do tv Interkonekt 2xRCA/2xRCA Prolink Exclusive a do mp3 Jack3.5st-2RCA Prolink Exclusive

czy to będzie odpowiednie zestawienie do rotela i jamo c405????