Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam. Szukam dobrego wzmacniacza który dał by radę zasilić 2 solidne kolumny za około 200zł ( Oczywiście używanego ). Każda z kolumn jest wyposażona w głośnik basowy 165mm 50W RMS 4 OHM tweeter ( głośnik wysokotonowy ) oraz zwrotnice. Model głośników to HELIX DARK BLUE. Dodam że kolumny zostały profesionalnie wykonane. Szukam wzmacniacza który byłby odpowiedni do tych kolumn. Interesuje mnie wzmacniacz 2 kanałowy , z inpedancją od 4 OHM i mocą wyjściową nadająca się do tych właśnie kolumn. Zależy mi także aby był to wzmacniacz w miarę bezawaryjny o porządnej budowie. Myślałem o używanych wzmacniaczach z ALLEGRO np Technics, Pioneer lub YAMAHA. Dodam także że sprzęt bedzie grał w prostokątnym pomieszczeniu 30m2 bez żadnych gratów itp. Wiem że kwota przeznaczona na wzmacniacz wręcz budzi śmiech aczkolwiek czasem gdy się posiada wiedze to można kupić coś w miarę dobrego za niewielkie pieniądze. Na allegro jest bardzo dużo modeli w tym przedziale cenowym. Bardzo bym prosił o konkretne propozycje mile widziane także linki na allegro. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.