harsz Napisano 14 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2010 WitamPosiadam 2 gramofony stanton t.92 (maja wbudowane przedwzmacniacze, systemy discmasterII) oraz mikser reloop rmx-30. Podlaczylam wszystko jak nalezy czinaczami jednak dzwiek w ogole nie wchodzi na mikser a stamtad do glosnikow. Jest tylko cichy dzwiek wydobywajacy sie bezposrednio z gramofonow. Kombinowalam zarowno podlaczajac przez phono jak i line. Choc gdy kable podepne na line a gramofon ustawe by wychodzilo przez phono to mikser reaguje ale w glosnikach nadal nie ma dzwieku... glosniki na razie podlaczylam bezposrednio pod master w mikserze i mysle, ze powinno i tak grac bo wczesniej mialam tak podlaczone cd-playey i wszystko gralo.Posiadam tez wieze, ale bez wyjscia aux, jest tylko wyjscie wluchawkowe - czy moge jakos do niego podlaczyc caly sprzet? (glosniki wowczas beda oczywiscie podlaczone do wiezy (kazdy 2x30w 8om)dziekuje za rade Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KevinAudio_gsm Napisano 15 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2010 Witaj! Z tego co opisujesz potrzebny Ci będzie przedwzacniacz gramofonowy. Jest tego troche na znanym nam portalu aukcyjnym Troszke nie rozumiem w zasdzie dlaczego sygnał jest tak słaby skoro piszesz ze grmofony maja przedwzacniacz ale tak czy tak opisana usterka tylko to by tłumaczyla ze sygnał jest zbyt słaby i nalezy go wzmocnic liniowo. A moze gramofony mają gdzies regulacje sygnału wyjsciowego.....? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harsz Napisano 16 grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 grudnia 2010 na pewno maja wbudowane przedwzmacniacze a regulacji glosnosci brak... gdy uzywalam cdplayerow to bez glosnikow wogole nie graly tzn nei bylo nic slychac. zamierzam kupic nowa wieze, z wejsciem aux (bo chyba bardziej sie oplaca niz sam wzmacniacz) i mam nadzieje, ze ona wzmocni sygnal. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harsz Napisano 25 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 stycznia 2011 WitamPodłaczyłam wszystko wg schematu: ale głos nadal wydobywa sie z gramofonów a nie z głośników.gramofony+mikser+wieża połączone prze czincze. gramofony do kanałów w mikserze zaś wieża wyjście aux do mastera w mikserze.gdy ustawiam na mikserze phono a na gramofonie line to mikser odbiera dzwiek i głosniki bucza zas gdy mam w obu phono lub line to dzwiek w ogole nie wchodzi na mikser. prosze o pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 25 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2011 Nawiazujac do pierwszego posta. AUX ma byc wejscie, nie wyjscie (w wiezy). Jak nie ma to przez wieze sygnalu nie puscisz, chyba ze mialaby jakies inne wejscie co by bylo wg mnie dziwne (w zestawieniu z brakiem AUX).Na pewno wszystko dobrze podlaczasz? bo ciagle piszesz o tym wyjsciu AUX i mnie to zastanawia. Moze zrob fotki tylow wiezy, mixera i gramofonow Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts