Nemesis91 Napisano 11 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2011 Użycie procesora średnio 30%K51AC średnio 50%Oby dwa laptopy był na zasilaniu z sieci i na wysokiej wydajności Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 11 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2011 I tez sie dzwiek wieszal?Sprobuj zwiekszyc troche wydajnosc K51AC. Powylaczaj programy w tle (przyda sie menadzer zadan) i zadbaj o odpowiednia ilosc wolnego miejsca na dysku systemowym (jesli jest go malo).Filmy odtwarzasz z dysku czy DVD? Jesli DVD to czy pracuje ono ciagle czy z przerwami przy odtwarzaniu filmu? (w obu kompach).Ta karte na USB sie jakos instaluje w systemie jak rozumiem. Masz najnowsze sterowniki ze strony producenta? Wylaczyles zintegrowana karte muzyczna? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemesis91 Napisano 11 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2011 Niestety też się wieszał;/33GB wolnego miejsca na dysku C, to chyba w porządku Filmy odtwarzam z dysku, chociaż na tym działającym lapku, też kilka razy obejrzałem film z DVD(z dźwiękiem DD/DTS) i chodził bez zacięć.Karta sama się instaluje, ja tylko dorzucam program do sterowania tym urządzeniem. Wyłączyłem kartę zintegrowaną to dźwięk się zacinał raz na 15sek.Co do procesów to nie wiem jakieś już wyłączać ;/ tych svchost.exe jest sporo. A tu screen z procesami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 11 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2011 Z procesami wszystko wygląda ok, masz niby dużo tych svchost.exe, ale wszystkie są uruchamiane przez SYSTEM/USŁUGI, więc nie ma to podłoża w jakimś wirusie. Ja bym stawiał na brak kompatybilności podzespołów (coś ci się gryzie po prostu), w końcu ta karta, najwyższych lotów nie jest... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemesis91 Napisano 11 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2011 Ale to jest trochę dziwne, że na jednym chodzi gładko a na drugim bardzo by chciała ale nie może;/ Nie wiem już gdzie szukać problemu -.- Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 11 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2011 Ja bym odstawał przy "gryzieniu" się podzespołów. Gdyby obydwa miały procki Intel'a to pewnie bym o tym nie pomyslał, ale jeden ma AMD... wiem, że to dziwne, ale czasem tak to bywa. Szczególnie z taki sprzętem, z CREATIVE'em czy ASUSem pewnie nie miałbyś problemów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemesis91 Napisano 11 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2011 Pewnie tak ale jakbym miał patrzeć po cenie. To już nie wygląda to tak fajnie Poza tym to czy tez urządzenia Asusa/Creativa czy wyglądają podobnie jak moje ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 11 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2011 No już nie przesadzaj z tymi cenami ile dałeś za swoją 80, 90zł??? CREATIVEa byś dostał za 180zł, a masz zero problemów i znacznie wyższą jakość. link Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemesis91 Napisano 11 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2011 Patrząc po wymaganiach, to raczej bym miał taki sam pożytek, jak z tej co mam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 11 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2011 No, ale same wyjścia/wejścia/funkcje nie grają. Mówię ci, że ten zakup to nie był dobry wybór Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemesis91 Napisano 11 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2011 No też mi się tak zdaje, no ale nic dobrze że chociaż na jednym chodzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 12 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2011 Mozesz starac sie reklamowac karte, moze dostaniesz zwrot kasy. W koncu towar jest niezgodny z umowa. Tylko nie chwal sie tym ze na inym dziala Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemesis91 Napisano 12 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2011 Na razie z kartą dam sobie spokój. Teraz będe musiał wykombinować coś takiego: Laptop ---HDMI--- TV ---Optyczny--- Logitech Może taką kombinacją coś zdziałam, bo przecież wyjście optyczne w TV do czegoś jest Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 13 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2011 Powinno działać, mój SHARP robi takie cuda. Kwestia tylko czy twój TV przepuszcza Dolby Digital (pewnie tak) i DTS (nie byłbym taki pewny)... chociaż jeśli ten sygnał tylko przelatuje przez TV bez rozkodowywania to powinno być ok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemesis91 Napisano 13 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2011 No właśnie jakoś nie idzie ani DD/DTS też nie ;/ od czego to zależy. W karcie nie mam ustawień dźwięku 5.1 dlaczego ;/ Mam telewizor 32LG3000 i ma w sobie DD Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemesis91 Napisano 13 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2011 No właśnie jakoś nie idzie ani DD/DTS też nie ;/ od czego to zależy. W karcie nie mam ustawień dźwięku 5.1 dlaczego ;/ Mam telewizor 32LG3000 i ma w sobie DD Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 13 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2011 Ściągnąłem instrukcję, ale nie ma tam żadnych opcji włączających DD, czy coś w tym stylu. Najwidoczniej po prostu bypassing tutaj nie działa... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemesis91 Napisano 13 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2011 hmm... a czy u ciebie w komputerze pisze podobnie jak u mnie ? Tutaj screen Znaczy chodzi o to stereo, jest jedna opcja O-o A co to za HDCP w ogóle ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 13 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2011 U mnie dla wyjść cyfrowych, wszystkich, tzn. HDMI Nvidia, Realtek Digital, CREATIVE digital, nie ma wogóle żadnej konfiguracji... trochę dziwne, że u ciebie jest. W końcu sygnał cyfrowy, nie powinien być dodatkowo obrabiany (w sensie degradacji do stereo, czy cos w tym stylu).HDCP... może poczytaj tutaj Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemesis91 Napisano 13 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2011 yhm,Jak ja puszczę dźwięk przez HDMI, to jest ogólnie dobry.Ale jednak do DTS ma daleko;/A jak ty puścisz przez HDMI, to czy pokazuje ci się zakładka "obsługiwane formaty"? (tam są te DTS itp.) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 13 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2011 Nie... nic takiego nie ma. Sygnał po HDMI jest bardzo dobry, bez problemu konkuruje z wyjściem optycznym karty CREATIVEa, które, jak na 200zł przeznaczone na nią, jest naprawdę niezłe.Poza tym dlaczego piszesz: Cytat Jak ja puszczę dźwięk przez HDMI, to jest ogólnie dobry.Ale jednak do DTS ma daleko;/ Jedno do drugiego nie ma nic, z HDMI idzie cyfrowy sygnał, więc masz taki sam DTS, DD, czy inne jak z optycznego/koaksjalnego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemesis91 Napisano 13 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2011 Wiem wiem, chodziło mi o to że dźwięk przez HDMI jest ładny. Napisałem też że do DTS mu daleko, bo jednak go nie odtwarza jak powinno. Poza tym ten TV do nowych modelów to nie należy.A to nie jest wina karty dźwiękowej w Lapku, że nie można zmieniać dźwięk na 5.1/7.1. (Miałem kiedyś innego laptopa, i był starszy od tego, ale posiadał jednak taką konfiguracje). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 13 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2011 Jaką masz kartę w lapku??? Wogóle już się trochę zgubiłem i nie wiem, o którym mówimy, więc sam nie sprawdzę ale jak znam życie to standardowo Realtek HD Audio 5.1 (ewentualnie 7.1). Stereo się już raczej nie spotyka, chyba, że w najmniejszych netbook'ach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemesis91 Napisano 13 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2011 Coś takiego: VIA High Definition Audio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 13 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2011 Na jedno wychodzi powinno działać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts