Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
mam pytanie do fachowcow.Mam zamiar zakupic amplituner yamaha rx-v1067.posiadam glosniki cabase alderny mt30.czy te glosniki beda kompatybilne z tym amply.oraz jaki zastosowac subwofer.pytam z tego powodu poniewaz mialem kino onkyo i subwofer cabase santorin tsa-250w,ktore w krotkim czasie ulegl uszkodzeniu prosze o odp.
Napisano
Witam. Na wstępie to ja zapytam dlaczego akurat ten w/w model Yamahy...? Ograniczony budżet...?
Kompatybilność - to pojęcie w świecie audio osobiście źle mi się kojarzy i dla mnie dotyczy tylko technicznych aspektów. Ale napewno oba urządzenia będą współpracować bez wzajemnych zakłóceń icon_smile.gif.
Jeśli natomiast pytasz jak ze sobą będą grały, no cóż najlepiej samemu sprawdzić podczas odsłuchów........

Tak serio Cabase Alderney MT30 - to dość drogie ,,zabawki" (ok. 4800 zł para) i według mnie należałoby kupić znacznie wyższy model Yamaszki!!! No i znów rodzi się pytanie na ile możesz sobie pozwolić...?
Ja uwielbiam markę: YAMAHA (ma silną i ugruntowaną pozycję w kinie domowym) i do tych głośników brałbym pod uwagę min. model Yamaha RX-V3067 = 5900 zł!!! Wiem, to dość drogo, ale mając takie głośniki.........

PODSUMOWANIE:
- ile pieniążków chcesz/możesz poświęcić na amplituner?
- czy w grę wchodzi tylko nowy model, czy może być inny od wskaznanego w tytule?
- w jakim pomieszczeniu to ma grać, o jakiej powierzchni?
- jak wygląda reszta toru dźwięku, co jeszcze masz?
- czy to ma być tylko kino domowe, czy ma to zastępować również stereo (wtedy napisz jakiej muzyki słuchasz)?

Jak coś więcej napiszesz, napewno posypią się odpowiedzi icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif
Napisano
Cytat

Witam. Na wstępie to ja zapytam dlaczego akurat ten w/w model Yamahy...? Ograniczony budżet...?
Kompatybilność - to pojęcie w świecie audio osobiście źle mi się kojarzy i dla mnie dotyczy tylko technicznych aspektów. Ale napewno oba urządzenia będą współpracować bez wzajemnych zakłóceń icon_smile.gif.
Jeśli natomiast pytasz jak ze sobą będą grały, no cóż najlepiej samemu sprawdzić podczas odsłuchów........

Tak serio Cabase Alderney MT30 - to dość drogie ,,zabawki" (ok. 4800 zł para) i według mnie należałoby kupić znacznie wyższy model Yamaszki!!! No i znów rodzi się pytanie na ile możesz sobie pozwolić...?
Ja uwielbiam markę: YAMAHA (ma silną i ugruntowaną pozycję w kinie domowym) i do tych głośników brałbym pod uwagę min. model Yamaha RX-V3067 = 5900 zł!!! Wiem, to dość drogo, ale mając takie głośniki.........

PODSUMOWANIE:
- ile pieniążków chcesz/możesz poświęcić na amplituner?
- czy w grę wchodzi tylko nowy model, czy może być inny od wskaznanego w tytule?
- w jakim pomieszczeniu to ma grać, o jakiej powierzchni?
- jak wygląda reszta toru dźwięku, co jeszcze masz?
- czy to ma być tylko kino domowe, czy ma to zastępować również stereo (wtedy napisz jakiej muzyki słuchasz)?

Jak coś więcej napiszesz, napewno posypią się odpowiedzi icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

Bardzo dziekuje za odp.ale glosniki Cabase Alderney MT30 juz mam kupilem je do wczesniejszego kina onkyo,a jesli chodzi o kino yamaha to zawsze poslucham madrzejszych od siebie i bede wdzieczny za wszystkie podpowiedzi.Co do Subwoofer to padl mi tez cabase typ tsa-250.Pomieszczenie ok 40-45m2.chcialbym zastosowac to jako kino
Napisano
Nie cytuj całej mojej wypowiedzi, nie ma takiej potrzeby!!!!
Poza tym nie dałeś odpowiedzi na wszystkie pytania:

- ile pieniążków chcesz/możesz poświęcić na amplituner?..............................BRAK ODP.
- czy w grę wchodzi tylko nowy model, czy może być inny od wskaznanego w tytule?......................BRAK ODP.
- w jakim pomieszczeniu to ma grać, o jakiej powierzchni? ODP.: ok 40-45 [m2]
- jak wygląda reszta toru dźwięku, co jeszcze masz?...............................BRAK ODP.
- czy to ma być tylko kino domowe, czy ma to zastępować również stereo (wtedy napisz jakiej muzyki słuchasz)? ODP.: ...jako kino

P.S. Nie powielaj też tego, co już napisałeś w zapytaniu, też nie ma takiej potrzeby. Odpowiedz na resztę moich pytań.........................
Napisano
pieniadze to rzecz wzglena opisale konkretny model i jesli mozesz cos podpowiedziec bede wdzieczny a zadaje to pytanie poniewaz mam kino onkyo i zamierzam cos zmienic.
Uzywal bede jako kino
najbardziej mnie interesuje czy glosniki o ktorych pisalem beda ok podalem dokladny model
prosze o info jakiego sobwoofera uzyc chodzi mi o CABASA w tej chwili mam cabasa TSA-250 ktory ulegl uszkodzeni w bardzo krotkim czasie.
za odpowiedz bede wdzieczny lub jakies info o yamaha rx-v106.
moge rowniez zakupic cos z innej półki
moze jakies sugestie
lecz glosniki musza zostac maja 6 mies
Napisano
trudno powiedzieć jak zagra to z Yamahą, Cabasse to znana marka, jednak to nie są kolumny których brzmienie każdy zna icon_wink.gif
na Twoim miejscu umówiłbym się w jakimś salonie i na weekend wypożyczyłbym ze 2-3 amplitunery do domu celem odsłuchu (najlepiej coś z marek Yamaha, Harman Kardon, Onkyo, Denon), ewentualnie podjedź z kolumnami do salonu

co do subwoofera - możesz kupić dowolny, nie musi być tej samej marki...a jaki wybrać to zależy ile $ chcesz na niego przeznaczyć, oraz czy ma pracować także w muzyce czy tylko do kina