meszek Napisano 21 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2011 Witam ! Od dłuższego czasu rozglądam się za swoim pierwszym gramofonem, ale nigdy nie miałem czasu na szukanie jakiegoś dobrego modelu, a poza tym w ogóle się na tym nie znam. Nie oczekuje niczego wielkiego, na pierwszy gramofon wystarczy mi sprzęt nie koniecznie z najwyższej półki, byle w miare dobrze grał Zwłaszcza, że do dyspozycji mam góra ok. 250 zł. To 2 gramofony jakie znalazłem na allegro i którymi się zainteresowałem, ale jestem otwarty na wszelkie sugestie http://allegro.pl/gramofon-dual-cs607-dire...1416960247.htmlhttp://allegro.pl/okazja-telefunken-rs-100...1416797846.htmlWięc jak ? Który lepszy ? Czy może żaden nie jest wart uwagi. Pomóżcie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 21 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2011 A co myślisz o takich zakupach:ZAKUP1 i koniecznie ZAKUP2 .Myślę, że ten zestaw (wymiana wkładki konieczna) zagra lepiej od obu o które pytasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meszek Napisano 22 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 stycznia 2011 Dzięki za odpowiedź. Do sprzedającego wysłałem wiadomość z prośbą o większą ilość zdjęć ale niestety nie ma opcji kup teraz a aukcja kończy się w czwartek a ja od jutra do końca następnego tygodnia nie będę miał dostępu do internetu :/. Ewentualnie będę mógł spróbować dogadać się ze sprzedającym. Mam też pytanie, czy zamontowanie tej wkładki jest skomplikowane, czy taki laik jak ja sobie z tym poradzi ? Proszę też o propozycję aukcji jakiegoś gramofonu, która kończy się możliwie najszybciej bądź z opcją kup teraz bądź . Byłbym bardzo wdzięczny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snajk Napisano 22 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2011 Zamontowanie to podpięcie kabelków i przykręcenie jej Ale jej kalibracja bez wagi itp to już trochę inna sprawa.Dlatego lepiej pogadać z kimś z okolicy kto ma w tym doświadczenie by to zrobić bo pierwsze razy zawsze są ciężkie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meszek Napisano 22 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 stycznia 2011 A co sądzicie o którymś z tych Technicsów :http://allegro.pl/kultowy-gramofon-technic...1425022738.htmlhttp://allegro.pl/technics-dobry-gramofon-...1412097824.htmlJeśli warto się nimi zainteresować, to jakie igły byście do nich polecili ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 22 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2011 Z Twoich propozycji wybrałbym SL-B3 Ja natomiast polecałbym Ci TEN - oczywiście wkładka do wymiany. Aukcja wprawdzie kończy się jutro - nie wiem czy jutro jeszcze będziesz w sieci.Polskie gramofony są dobre (kilka wyższych modeli), a w razie konieczności naprawy (w końcu to sprzęt nie nowy) zawsze dostaniesz części. Spotkałem się kiedyś z takim twierdzeniem fachowca (i postanowiłem uwierzyć), że gramofon to wkładka+stabilny silnik+dobrze zawieszone ramię+ przewody w ramieniu+ kabel do wzmaka. Reszta nie ma wpływu na brzmienie.W tym, po zmianie wkładki reszta jest zupełnie wystarczająco dobra. Jakbyś chciał "cyzelować" to kabel dowzmacniacza można zmienić.PowodzeniaPS. Ja od lat słucham na "Adamie" i na razie nie planuję zmiany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meszek Napisano 22 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 stycznia 2011 Dzięki wielkie Aukcja kończy się ok. 15:30 także z dostępem do sieci nie będzie problemu.Rozumiem, że do tego ostatniego zaproponowanego przez Ciebie gramofonu będzie pasowała ta sama wkładka, o której pisałeś w poprzewdnim poscie.Chyba na tego ostatniego się właśnie skuszę . Dzięki jeszcze raz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 22 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2011 Wkładka taka sama.Powodzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts