Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam,
Na początku chciałbym zaznaczyć, że jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o słuchawki, więc nie opisze na pewno swojego problemu fachowo tylko własnymi słowami icon_wink.gif Do tej pory miałem słuchawki KOSS PATHFINDER SPARK PLUG i byłem z nich bardzo zadowolony, szczególnie że wczesniej używałem tylko takich jakiś dziadowych słuchawek za 20 zł albo ewentualnie ipodowych. Niestety po jakiś 2 miesiącach uszkodziłem je i teraz się zastanawiam nad kupieniem 'lepszych' słuchawek. Najważniejsze dla mnie jest to żeby miały bas co najmniej tak głęboki i żeby było go tak dużo jak w tych KOSSach. Testowałem na przykład słuchawki Monster Turbine u kolegi i jestem zawiedziony bo mimo że mają dobre oceny w internecie i są chwalone za bas itd. to jak dla mnie basu w porównaniu z tymi KOSSami w nich prawie nie ma. Na pewno grają czyściej i lepiej separują instrumenty, ale jednak bas jest dla mnie najważniejszy. Jakby ktoś mi doradził słuchawki grające tak czysto jak te Monster i z basem takim jak w KOSSach to byłoby super. Druga kwestia to żeby były wytrzymalsze i żeby mi się nie rozwaliły tak szybko jak KOSSy. Będę bardzo wdzięczny za rady icon_smile.gif

P.S. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale używam ipoda classica ostatniej generacji
Napisano
Musisz się liczyć z tym, że droższe słuchawki nie będą miały takiego nawału basu... tanie dokanałówki mają to do siebie, że lubią buczeć. Monster'y są drogie dla ciebie dobre będą pewnie pchełki Jays s-Jays, opis na stronie całkiem nieźle odwzorowuje to co potrafią icon_wink.gif Do tego dostajesz gratis pianki Comply, które są naprawdę świetne i warto potem dokupować je po zużyciu...
Napisano
Cytat

Musisz się liczyć z tym, że droższe słuchawki nie będą miały takiego nawału basu... tanie dokanałówki mają to do siebie, że lubią buczeć. Monster'y są drogie dla ciebie dobre będą pewnie pchełki Jays s-Jays, opis na stronie całkiem nieźle odwzorowuje to co potrafią icon_wink.gif Do tego dostajesz gratis pianki Comply, które są naprawdę świetne i warto potem dokupować je po zużyciu...

a co byś powiedział o słuchawkach Fischer Audio Eterna? I jak byś je porównał do tych s-Jays?
Napisano
Nigdy nie miałem styczności z Fischer'ami, więc nic ci o nich nie powiem... z recenzji wynika, że jeśli lubisz mocno dominujący (dudniący?) bas to mogą ci się spodobać. To kwestia zaryzykowania, ja używam od niedawna Phonak'ów Audeo min. do rapu i nie narzekam, ale ja stawiam na trochę inne aspekty brzmienia icon_wink.gif
  • 4 months later...
Napisano
Jestem zadowolony w 100%, w tej cenie moim zdaniem ze świeczką szukać czegoś lepszego, a źródła wszystkie w sygnaturze są icon_wink.gif

PS: A w tzw. między czasie słuchałem Fischer'ów, JAYSów, nu-Force'ów i porównując z Phonakami to po prostu nie ta liga, choć Fischer'y Silver Bullet grają całkiem przyjemnie (nie mylić z Eternami, które straszliwie mulą basem), ale dla mnie są zdecydowanie za duże i wypadają mi z uszu. Tutaj dochodzę to głównej zalety Audeo, wygoda, wygoda, wygoda, czuć na uszach specjalizację firmy w aparatach słuchowych.
Napisano
Dzięki pacio

Pytałem bo w poniedziałek będę je prawdopodokbnie z poczty odbierał a nie miałem okazji przesłuchać ich w Szczecinie. Zakupiłem na podstawie dobrych recenzji i mam nadzieję, że to drobne ryzyko się opałci icon_wink.gif