pawelg500 Napisano 28 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2011 Witam!Jako że moja obecna karta dźwiękowa się kończy zostałem zmuszony do zakupu jakiegoś innego źródła do moich solo 6c.Jak myślicie co będzie lepszym wyborem zakup innej karty, czy odtwarzacza cd+ewentualnie equalizera?Na czym microlaby zagrają lepiej? (metal>rock>pop)Na oku mam http://allegro.pl/audiofilski-odtwarzacz-c...1430962946.html+ choć nie wiem czy to się na coś przyda http://allegro.pl/korektor-fs-0422-unitra-...1431706945.htmlA Jeśli karta to pewnie wypróbuje jakiegoś xonara.Z góry dzięki porady. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 29 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2011 Nie możesz porównać używanego CDka do nowej karty dźwiękowej za podobną kasę. W tym pojedynku CDek bezproblemowo odprawi kartę do pudełka. Jeśli mielibyśmy wybierać między nowym podstawowym CDkiem, a kartą/DACem z USB za taką samą kwotę (tzn. ~1000zł) to sprawa robi się znacznie ciekawsza i tutaj pewnie wygra komp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelg500 Napisano 29 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 stycznia 2011 Aha No to w takim razie zakupię odtwarzacz cd...ten denon co podałem wcześniej będzie ok?jeśli nie to co polecacie w podobnej cenie?Swoją drogą kiedyś wyczytałem że stare playstation one (seria scph 1001/1002) to super źródło i deklasuje drogie audiofilskie odtwarzacze tylko że nie chce mi się w to wierzyć...próbował ktoś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 29 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2011 Z tym PSX to podobno prawda, ale są dwie kwestie. Pierwsza, te egzemplarze były delikatnie modyfikowane, druga, że tą jakość osiągali dopiero po podłączeniu do dobrego przetwornika cyfrowo-analogowego, samo Play Station nie jest audiofilskim odtwarzaczem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelg500 Napisano 29 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 stycznia 2011 Dzięki za info no to czyli jaki używany odtwarzacz cd w cenie do 200zł polecicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts