Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Bardzo prosze o rade.
Posiadam amplituner HK 3480 oraz CD 980 i kolumny Monitor Audio RS6.
Chcialem zakupic wzmacniacz lampowy i "wejsc" w lampe, jak to niektorzy okreslaja.
Czy do tego zestawu, moge dobrac wzmacniacz lampowy, czy musze zmienic wszystko i zaczac od nowa, czyli nowy CD i kolumny?

Pytam, poniewaz odsluchiwalem ostatnio zestaw za dosc duze pieniadze. Wydaje mi sie, ze na poczatek moglbym zaczac od czegos tanszego i zobaczyc, jak to dziala. Przyznaje, jestem laikiem, dlatego prosze o wyrozumialosc.

Pozdrawiam!
Napisano
Tranzystor jest mężczyzną ,lampa jest kobietą icon_twisted.gif
Tranzystor można w zasadzie zadowolić byle czym , żeby zadowolić lampę to trzeba się naprawdę trochę wysilić i do tego jest kapryśna jak to kobieta . icon_wink.gif
Ale jak to się w końcu uda to efekt przechodzi wszelkie wyobrażenia i nie ma już odwrotu.
Tak to przynajmniej wynika z mojej 35-letniej przygody z audio icon_confused.gif

To tak ode mnie na szybko trochę filozoficznie ,może koledzy z Forum wrzuca tu trochę konkretów ?

Napisano (edytowany)
Dziekuje za odpowiedz!

Staram sie czytac na ten temat, ale jest tego strasznie duzo. Dlatego chcialem tylko prosic o porade, jaki wzmacniacz lampowy nadaje sie do moich Monitor Audio i CD Harman Kardon. Powiedzmy, w cenie do 5 tys. Bardziej chodzi mi o parametry techniczne. Jesli bede je znal, wtedy moge szukac sam.

Z gory dziekuje! Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio po nim - nie ma potrzeby cytować go w całości...