MartensCzlowieniu Napisano 14 lutego 2011 Napisano 14 lutego 2011 Witam. Mam problem. Posiadam gramofon reloop rp 1000 mk3, do niego dokupiłem przedwzmacniacz SPR-6, do tego interfejs M-AUDIO fast track pro. Uziemienie z gramofonu przymocowalem do przedzwzmacniacza. Podczas nagrywania rejestruje się brzęczenie, nawet jak niegra plyta, a i glosnosc rejestrowania pozostawia do zyczenia. Czy problem tkwi w tanim przedwzmacniaczu gramofonowym? Czekam na jakas odpowiedz, bo jestem strasznie zdesperowany :/ Odpisz, cytując
mejson Napisano 15 lutego 2011 Napisano 15 lutego 2011 Witaj,Co do brzęczenia, to jeśli nie znika po poprawnym połączeniu mas, to przyczyna może tkwić w innym elemencie zestawu AV - tunerze radiowym albo TV, do którego podłączona jest antena z kablówki.Komputery wybitnie nie lubią połączeń z taką anteną.Jeśli problem nie zniknie po odłączeniu anteny, to musisz szukać dalej sam... Jeśli zniknie a nie chciałbyś walczyć z anteną za każdym razem, gdy będziesz łączył sprzęt z komputerem, to poszukaj na Allegro separatora galwanicznego - wpięty szeregowo z anteną sprawę załatwi.Co do głośności zapisu, to na pewno problem tkwi w ustawieniach interfejsu - rozumiem, że przedwzmacniacz sprawdzony i ... zasilony? Odpisz, cytując
Recommended Posts