adolf999 Napisano 27 lutego 2011 Udostępnij Napisano 27 lutego 2011 Chciałbym podłączyć wzmacniacz do karty dźwiękowej z komputera. Pytanie brzmi: jakim kablem i w jaki sposób?Wzmacniacz wyjścia:Aux- left i rightKarta dźwiękowa wyjścia:1.back2.ctr/slow3.side4.front5.line/mic Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateo66 Napisano 27 lutego 2011 Udostępnij Napisano 27 lutego 2011 http://allegro.pl/kabel-maly-jack-2xrca-ko...1474483177.html tutaj masz przykładowy kabelek. Oczywiście możesz kupić lepszej lub gorszej jakości. Dwa chinche wpinasz w aux we wzmacniaczu, a jacka wpinasz w wyjście słuchawkowe w karcie, u Ciebie będzie to prawdopodobnie front. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adolf999 Napisano 27 lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 2011 Ok. A czy do momentu kupienia tego kabla podłączyć się kablem z dwoma mini-jackami? :FRONT(komputer)----->AUX RIGHT(na wzmacniaczu)? Nie uszkodzę niczego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateo66 Napisano 27 lutego 2011 Udostępnij Napisano 27 lutego 2011 Podejrzewam, że się nie da. Taki kabelek kupisz w każdym sklepie z elektroniką. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mixotic Napisano 27 lutego 2011 Udostępnij Napisano 27 lutego 2011 A ja mam pytanie dla niektorych pewnie naiwnę . Czy mogę pod jedno wejście w wzmacniaczu podłączyć szeregowo dwie kolumny ??Czy to może być grożne dla głośników albo wzmacniacza ?Dodam może że wmacniacz ma przełącznik impedancji a używać będe 8 ohm. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_P Napisano 28 lutego 2011 Udostępnij Napisano 28 lutego 2011 Pod jedno gniazdo głośnikowe we wzmacniaczu możesz podłączyć dwie kolumny, dobrze żeby miały taką samą impedancję, moc i efektywność bo w innym wypadku jedna będzie grała głośniej a druga ciszej lub też jedna wytrzyma większą moc a inna niższą, samo podłączenie możesz wykonać:szeregowo - bezpieczniej dla wzmaczniacza (większy opór) ale ciszejrównolegle - mniej bezpiecznie (mniejszy opór)Jeżeli masz kolumny 8Ohm to podłącz je równolegle a przełącznik impedancji we wzmacniaczu ustaw na 4Ohm, tak będzie moim zdaniem najlepiej. I tak liczy się rozsądek czyli:-pokrętła bass i przede wszystkim treble na 0 (żeby nie przesterować wzmacniacza)-uważać z głośnością (żeby dźwięk nie pierdział i nigdy na max)-kontrolować temperaturę wzmacniacza (może być bardzo ciepły ale jak obudowa parzy tak że nie da się utrzymać dłoni to już za mocno)>Adolf999: Jeżeli chcesz wcisnąć minijacka do gniazda RCA to Nie da się, nawet nie wiem czy się zmieści, co prawda przy ściszonym wzmacniaczu nie powinieneś niczego uszkodzić ale i tak tego nie rób Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts