Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam serdecznie i prosze o pomoc
Posiadam HK 260 muzyka - wszystkie rodzaje oprucz klasycznej.
Cena do 250 zł jeśli dźwięk z takich słuchawek jest zawsze kiepski.
600 zł jeśli jest porównywalny z np. SENNHEISER hd 555 lub 598
Czy jest różnica i jaka między zamkniętymi a otwartymi słuchawkami?
Prosze o pomoc w wyborze i dziękuje
Napisano
Aj! Faktycznie nie są bezprzewodowe, coś źle zapamiętałem i bez patrzenia dałem Ci link. Przepraszam. A co do ceny, to pisałem, że były z przeceny i kosztowały 600zł. Z tego co wiem te bezprzewodowe nie mają tak dobrego brzmienia jak przewodowe. A kiedyś to miały dużo wyższe zakłócenia/szumy niż takie tradycyjne. Teraz może to się zmieniło?
Napisano
Ja zakupiłem bezprzewodowe Sennheiser RS 180. Dzwięk jest przyzwoity, żeby nie powiedzieć dobry. Oczywiście mowimy o przyzwoitym dzwięku jak na bezprzewodowy produkt. Nie ma sie co oszukiwać ale słuchawki przewodowe np AKG K 601 czy Sennki 598 w podobnej cenie biją je na głowę.

Jednak bezprzewodowe maja naprawdę duzo zalet (oglądanie filmów, łażenie po domu i słuchanie muzyki itp.) których nie można lekceważyć.
Należy po prostu rozważyć za i przeciw - jeżeli za jest więcej przyszły użytkownik będzie miał z nich dużą pociechę.

Są to słuchawki otwarte w związku z czym dzwięk będzie słyszalny dla innych domowników i może im nawet przeszkadzać (wiem z doświadczenia :/)
Nadmienię tez o jednej rzeczy dość istotnej dla osób posiadajcych WiFi domowe - ten sprzęt często "przeszkadza" w połączeniu internetowym zrywając połączenie jeżeli znajduje sie blisko karty sieciowej komputera.

Reasumując: ja na pewno nie żałuję zakupu i mogę poleciś innym.
  • 2 weeks later...