Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Nie pisałem już na forum przez wiele miesięcy, ale teraz mogę znowu powrócić do "starych" nawyków i poświecić trochę czasu na hobby.

Przez ostatnie 6 lat przebywałem za granicą, ale teraz po półrocznym pobycie w Polsce ponownie zawitałem do Anglii i chyba od nowa muszę zaczynać kompletowanie sprzętu.

Ostatnio sprzedałem (jeszcze w Polsce) swoje kolumny podłogowe (Monitor Audio RS6), a teraz na szybko kupiłem używane kolumny B&W DM601 S2.
Kolumny są dopiero w drodze, a ja już kombinuję nad możliwymi rozwiązaniami na przyszłość.

Kolumny podłogowe przyzwyczaiły mnie do porządnych głębokich basów, zarówno przy odsłuchu muzyki jak i oglądaniu filmów.
Nie bardzo mam ochotę na rezygnacją z dobitnego basu, więc na przyszłość albo kupuję kolumny podłogowe albo monitory plus subwoofer.

Moje pytanie jest raczej prośbą do osób, które próbowały subwoofera w stereo, aby podzieliły się doświadczeniami.
Anybody?

PS.
Pamiętam temat subwoofera w zastosowaniu studyjnym, ale nie przypominam sobie aby ktoś opisał własne doświadczenia w zastosowaniu domowym.
Napisano
Cytat

Kolumny podłogowe przyzwyczaiły mnie do porządnych głębokich basów, zarówno przy odsłuchu muzyki jak i oglądaniu filmów.
Nie bardzo mam ochotę na rezygnacją z dobitnego basu, więc na przyszłość albo kupuję kolumny podłogowe albo monitory plus subwoofer.

Sam sobie odpowiem icon_twisted.gif

Właśnie odpakowałem z pudła nowiutkie kolumny podstawkowe Mission MX2. Zamontowałem na podstawkach i "odpaliłem".
I jestem bardzo pozytywnie zaskoczony.
Chociaż kolumny są jeszcze nie "wygrzane", to jakość dźwięku i ilość basu są znakomite.
Nie miałem pojęcia że kolumny podstawkowe to potrafią.

Podsumowując - Zakup subwoofera byłby czystym wyrzucaniem pieniędzy w błoto.